USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Hakkari’de dondurucu soğuk etkili oluyor

Hakkari'de etkili olan soğuk hava nedeniyle donan aracının motorunu yaktığı ateşe rağmen çalıştıramayan sürücü, bir iş makinesinin aküsünden takviye yardımı alarak aracını çalıştırabildi.

Hakkari’de dondurucu soğuk etkili oluyor
23-01-2019 20:02
Google News

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk ve dondurucu hava nedeniyle Hakkari'deki bina saçaklarında buz sarkıtları oluşurken, araçların motorları da dondu.

Kentte hurdacılık yaparak geçimlerini sağlan Nedim ve Feyyaz Aslan kardeşler, sabahın erken saatlerinde donan araçlarının altında yaktıkları ateş işe yaramayınca, bir iş makinesinin aküsünden takviye yardımı alarak motoru çalıştırdı.

Etkili olan dondurucu soğuktan dolayı donan aracın altında ateş yakmalarına rağmen çalıştıramadıklarını ifade eden Nedim Aslan, “Hakkari'de yıllardır hurdacılık yapıyorum.

Kar yağışının dinmesinin ardından soğuk ve dondurucu havalar başladı. Tabi bu soğuk havalar en çok biz araç sahiplerini etkiledi. Her sabah araçlarımız donuyor. Bizler de kendi imkanlarımızla araçlarımızın kartel kısmında ateş yakarak ısıtmaya çalışıyoruz.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ