USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gürsel Tekin’den “Anayasa” vurgusu ve AK Parti’ye çağrı (!)

CHP’li vekil Gürsel Tekin, yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin olarak AK Parti’yi net olması konusunda uyarıda bulundu

Gürsel Tekin’den “Anayasa” vurgusu ve AK Parti’ye çağrı (!)
13-02-2021 03:00
Google News

ANKARA - ÖZEL

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dikGAZETE'ye bazı açıklamalarda bulunarak,  AK Parti’ye önemli bir soru yöneltti.

Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada, Anayasa’nın demokratikleşmesinin gerektiğini fakat ilk 4 maddeye ve Anayasa’nın kurucu ruhuna, devrim kanunlarına dokunulmasına karşı olduğunu ifade etti.
Gürsel Tekin, yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin olarak, iktidarın bu çalışmaya dair insanların kafasında birçok soru işareti bıraktığını söyledi. Yeni Anayasa’nın Cumhuriyetin kuruluş felsefisi ile tezatlık içerebileceğini savunan Tekin, Yeni Anayasa için örnek gösterilen 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nun tam bir Anayasa olmadığını, savaş koşullarını içeren bir geçiş niteliği taşıdığını ifade etti.

Cumhuriyet rejiminin ilk Anayasaya’sının “1921” değil “1924 Anayasası” olduğunu savunan Tekin, 1921’deki düzenlemenin geçici bir Anayasal metin olduğunu, esas Anayasa’nın ise 1923’te Cumhuriyetin ilanının ardından düzenlenen "1924 Anayasa'sı" olduğunu söyledi.

Gürsel Tekin ayrıca, AK Parti'li yöneticilere ve Bakanlar’a sorular şöyle konuştu;
“Yeni Anayasa yapılırken, mevcut Anayasa’nın ilk 4 madddesine, Anayasa’nın kurucu ruhuna ve devrim kanunlarına bağlı kalacağınızı beyan ediyor musunuz?
Şu an bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu sorunun cevabını merak etmektedir, bu konuda AK Parti’nin net duruşu nedir, açıklama yapmaktan neden çekinmektedirler?"

dikGAZETE.com 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ