USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Günümüzde her 3 kişiden biri obezite rahatsızlığına yakalanıyor'

Genel Cerrahi Uzmanı (Obezite ve Metabolik Cerrahi) Doç. Dr. Hilmi Serdar Kaçar, “Çağımızın vebası olarak adlandırılan obezitenin görülme oranı her geçen gün artmaya devam ediyor. ' Tüp mide ameliyatı obezite hastalarının umudu haline gelmiştir. Tüp mide ameliyatı, obezite

'Günümüzde her 3 kişiden biri obezite rahatsızlığına yakalanıyor'
08-04-2019 13:42
Google News

Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ( Obezite ve Metabolik Cerrahi ) Doç. Dr. Hilmi Serdar Kaçar obezite rahatsızlığı hakkında konuştu. Doç. Dr. Hilmi Serdar Kaçar, çağımızın vebası olarak adlandırılan obezitenin görülme oranı her geçen gün artmaya devam ettiğini söyleyerek, “Günümüzde her 3 kişiden biri obezite rahatsızlığına yakalanıyor. Diğer 3'te biri ise fazla kilolu ve obez olmaya aday gösteriliyor” dedi.

Obezitenin birçok hastalığın habercisi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Kaçar, “Dünyada önlenebilir ölümler arasında 2. sırada yer alan obezite salgın bir hastalıktır. Obeziteye sadece fazla kilolu olarak bakmamak gerekir. Çünkü aynı zamanda birçok hastalığın da habercisidir. Kalp rahatsızlığı, eklem hastalıkları, uyku problemleri gibi birçok hastalığın oluşmasına neden olur. Tüm bunların dışında psikolojik yönden de kişide olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Dünya nüfusunun 700 milyon kişisi obezite hastasıdır. Amerika'da obez bireylerin sayısı normal kilodakilerden daha fazladır. Durum böyle iken bu gidişata dur diyebilmek için adına tüp mide ameliyatları kurtarıcı konumuna geliyor" diye ifade etti.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ