USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Güneş enerjisinde öz tüketim uygulamalarıyla yıllık 3 gigavat kapasite mümkün

Solar3GW Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turhan, Türkiye'de öz tüketime yönelik ve ticari temelli güneş santrali uygulamalarıyla yılda 3 gigavat güneş enerjisi kapasitesinin kurulumunun gerçekleşebileceğini ifade etti.

Güneş enerjisinde öz tüketim uygulamalarıyla yıllık 3 gigavat kapasite mümkün
10-04-2021 15:04
Google News

Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren Ankara merkezli Solar3GW Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, AA muhabirine, küresel iklim krizinin çözümü için yenilenebilir enerjinin, elektrik üretimi, ulaşım ve ısınma alanlarındaki payının artırılması gerektiğini söyledi.

Küresel elektrik talebi artışında, yerli sanayi gelişimi, elektrikli araçlar ve dijital dönüşüm gibi alanların etkili olacağını aktaran Turhan, "Türkiye'nin sürdürülebilir ve doğru hükümet politikaları sayesinde, enerji dönüşümüne yönelik çalışmaları dünya ile eşzamanlı olarak yürütmeye devam etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Turhan, Türkiye'de küçük ölçek kapasitelerle başlayan güneş enerjisi kurulumlarının, mevcut durumda kapasite artışının istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde planlanması gerektiğini anlattı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ