USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Gümüşhane'de çeyiz sandıklarındaki el işi ürünler usta ellerde yeniden işleniyor

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde sandıklarda saklanan çeyizler, Halk Eğitim Merkezi'ndeki kurslarda modernize edilerek gün yüzüne çıkarılıyor.

Gümüşhane'de çeyiz sandıklarındaki el işi ürünler usta ellerde yeniden işleniyor
17-04-2025 13:02
Google News
Gümüşhane

Çeyiz sandıklarındaki kanaviçeler, danteller ve işlemelerden oluşan yaklaşık 50 yıllık el işi ürünleri, Kelkit Halk Eğitim Merkezi'nde açılan "Çeyiz Ürünleri Hazırlama" kursunda bir araya gelen kadınların ellerinde yeniden şekilleniyor.

???? Artık haberler size gelsin




???? Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz,

???? Anlık gelişmeler için AA Canlı

Sandıktaki ürünleri merkeze getiren kursiyerler, bunları kesim, dikiş, yeniden tasarım ve süsleme teknikleriyle perdeden masa örtüsüne, yatak örtüsünden seccadeye dönüştürüyor.

Usta öğretici Reyhan Canpolat, AA muhabirine, çeyiz sandıklarındaki el emeklerinin yeniden işlenerek bugüne uyarlandığını söyledi.

Ürettikleri yeni şeylerde geçmişe ait izlerin yer aldığını aktaran Canpolat, "Kendi elleriyle işledikleri 50 yıllık kanaviçeleri kesip, yeni masa örtüsü kumaşlarına uyguluyoruz. Eskiyi yeniden değerlendiriyoruz." dedi.

Kursiyer Fadime Duman ise çeyiz sandığının bir kültür olduğuna işaret ederek, "Sandık hem çeyizimizi hem de anılarımızı biriktirmek için olmazsa olmazdır." diye konuştu.

Kursta yapılan çalışmalarla ekonomik açıdan fayda sağladıklarını belirten Duman, "Gençlerimize de örnek olmasını istiyoruz. Günümüzde gençler genellikle hazır ürünleri tercih ediyor ama buraya gelip bu işleri yapmak, vakit geçirmek ve sosyalleşmek çok daha güzel." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ