USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gülen in iadesine ilişkin ABD heyeti ile görüşmeler başladı

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen in iadesine ilişkin ABD den gelen heyetle görüşmelerin başladığı öğrenildi.

Gülen in iadesine ilişkin ABD heyeti ile görüşmeler başladı
23-08-2016 14:32
Google News

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen in iadesi için ABD Adalet Bakanlığından üç, Dışişleri Bakanlığından ise bir temsilciden oluşan dört kişilik heyet gün gece saatlerinde Ankara ya geldi.

Heyetin sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelere başladığı bildirildi.

İki gün sürecek görüşmeler kapsamında bakanlık bürokratlarınca heyete, Gülen le ilgili gönderilen 4 ayrı iade dosyasına ilişkin bilgiler sunulacak. Öte yandan Adalet Bakanlığı yetkilileri 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Fethullah Gülen in emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin önemli delilleri de ABD li muhataplarıyla paylaşacak.

Türkiye-ABD arasındaki iade trafiği

FETÖ nün 15 Temmuz daki darbe girişiminin ardından Hükümet, örgütün elebaşı Gülen in iadesi için ikamet ettiği ABD ye "acil tutuklama ve iade" talebinde bulunmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülen in iadesine ilişkin Adalet Bakanlığına bir mektup göndermişti.

ABD Adalet Bakanlığı mektupta, Gülen in iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD ye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye ye gelmesini önermişti.

Adalet Bakanlığınca ABD ye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak Amerika dan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiye den bir heyetin ABD de görüşmelerde bulunması teklif edilmişti.

Türkiye nin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, bir heyeti Türkiye ye göndereceğini bildirmişti.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ