USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

GÜBRETAŞ yükselişini sürdürüyor

GÜBRETAŞ, 30 Eylül 2020 itibarıyla gübre satışlarının yanı sıra ciro, brüt kar, FAVÖK ve net dönem karını artırmayı başardı

GÜBRETAŞ yükselişini sürdürüyor
09-11-2020 13:38
Google News

GÜBRETAŞ, 30 Eylül 2020 itibarıyla gübre satışlarının yanı sıra ciro, brüt kar, FAVÖK ve net dönem karını artırmayı başardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, GÜBRETAŞ, koronavirüs salgınının küresel piyasalardaki olumsuz etkilerine rağmen kesintisiz şekilde sürdürdüğü tüm faaliyetlerindeki başarılı sonuçlarla bu yılın üçüncü çeyreğinde de yükselişini devam ettirdi.

Borsa İstanbul'da hisseleri halka arz edilen ilk 15 şirketten biri olan GÜBRETAŞ, bu yılın 9 aylık faaliyet döneminde gerçekleştirdiği operasyonel ve finansal faaliyetlerin sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden finansal paydaşları ve kamuoyuyla paylaştı.

Salgın döneminde Türkiye'deki gıda arz ve güvenliğinin sağlanması için tarımsal üretiminin aksamadan yürütülmesi amacıyla operasyonel faaliyetlerini artan bir tempoyla sürdüren şirket, mart ayında, bu süreçte tarımın en önemli girdilerinden olan kimyevi gübre tedarikiyle ilgili bir sıkıntı yaşanmayacağına dair tarımsal üreticilere güven veren bir açıklama yapmıştı.

Tarımsal üretimin en hareketli olduğu ilkbahar sezonunda olduğu gibi sonbahar döneminde de salgına rağmen çiftçilerin ihtiyaç duyduğu her türlü katı ve sıvı-toz gübreleri sağlamaya devam eden GÜBRETAŞ, 30 Eylül itibarıyla satışlarını 2019'un aynı dönemine göre yüzde 10,5 artırmayı başardı.

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türkiye faaliyetlerinde toplam 475 bin ton katı, sıvı ve toz gübre üretimi gerçekleştiren şirket, geçen yılın 9 ayında 1 milyon 371 bin ton olan toplam satış miktarını 1 milyon 515 bin tona ulaştırdı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ