USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Gübretaş, “model alanlarla“ bilinçli tarıma öncülük ediyor

"Sadece yenilikçi ürünler geliştirip bunları üreticilere ulaştırmakla yetinmiyoruz. "

Gübretaş, “model alanlarla“ bilinçli tarıma öncülük ediyor
10-01-2021 16:38
Google News

Gübretaş, "model üretim alanları" projesiyle üreticiler için verim artışı örnekleri ortaya koymaya devam ediyor.

Gübretaş'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin, Türkiye genelinde tarımsal verimliliği artırmak amacıyla özellikle son 15 yılda yoğun şekilde yürüttüğü bilinçli tarımı yaygınlaştırma faaliyetlerinde, üreticilere toprak analizi, bilinçli bitki besleme, bilinçli tarım teknikleri gibi konularda eğitimler ve tarımsal danışmanlık hizmetleri verilmeye devam ediliyor.

Salgın döneminde çiftçilerin ihtiyaç duyduğu her türlü kimyevi gübreyi kesintisiz şekilde temin eden Gübretaş, bir yandan da model üretim alanı gibi uygulamalarıyla çiftçilerin yanında olmayı sürdürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Gübretaş'ın üreticiler arasında doğru tekniklerin yaygınlaşmasına yönelik projeleriyle tarımsal bilinçlenmeye katkı sağladığını belirterek, "Şirket olarak kuruluşumuzdan beri koruduğumuz verimliliği artırma misyonu doğrultusunda, ürünlerimizle ve çiftçilere sunduğumuz hizmetlerle tarıma katma değer sağlıyoruz.

Bu çerçevede uzman ziraat mühendislerimiz, Türkiye'nin dört bir yanında üreticilere ulaşarak farklı yöntem ve kanallarla ücretsiz tarımsal danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyorlar. Bu çalışmalarla her zaman ve her yerde üreticinin yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Gübretaş'ın, ülke tarımının gelişimi için sosyal fayda sorumluluğuyla hareket eden bir şirket olduğunu vurgulayan Yumaklı, "Sadece yenilikçi ürünler geliştirip bunları üreticilere ulaştırmakla yetinmiyoruz.

Aynı zamanda farklı illerde önder üreticilerle yaptığımız iş birlikleriyle bilinçli tarım örnekleri ortaya koyarak yüksek verime ulaşmanın nasıl mümkün olabileceğini de gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ