USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Göz kapağı deyip geçmeyin

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, göz kapağı estetiğinin basit bir ameliyat olmadığını, ‘'basit'' algısının yanlış olduğunu ve çok hassas bir operasyon olduğunu anlattı.

Göz kapağı deyip geçmeyin
30-10-2018 20:32
Google News

Üst göz kapağında en fazla karşılaşılan sorunların deri sarkması, bir miktar da yağ torbalanması olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ahmet Sönmez, bu durumun her hastada farklı değişik seviyelerde olabileceğini, iyi bir ameliyat öncesi değerlendirmenin ameliyatta nereye ne oranda dokunulacağını gösterebileceğin değindi.

“Ameliyat öncesi değerlendirme çok önemli”

Ameliyat öncesi değerlendirmenim öneminden bahseden Doç. Dr. Sönmez, ‘'En sık gördüğümüz sorun üst göz kapağı derisinin ya eksik alınması ya da fazla alınmasıdır. Eksik alınma durumunda hasta ameliyat olmamış gibi bir görüntü ortaya çıkar. Fazla alındığı durumda da uyur pozisyonda gözler açık kalabilir ve bunun sonucu olarak göz kuruluğu görülebilir. Daha da kötüsü fazla deri çıkartıldığı durumda kirpik ve kaş arasındaki mesafe daralır. Bu istenen aydınlanmış, dinamik bakış yerine deprese bir ifadeye neden olur. Bu ifadeden hasta rahatsız olur ama neden oluştuğunu bilemez'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ