USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Görme engelli kuzusunun adeta gözü kulağı oldu

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan Gülşen Dede, doğuştan görme engelli kuzuya sahip çıkarak, adeta hayvanın karanlık dünyasına ışık oldu. - Anadolu Ajansı

Görme engelli kuzusunun adeta gözü kulağı oldu
11-05-2017 17:17
Google News

ARTVİN - Bayram Sarayoğlu

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan Gülşen Dede, doğuştan görme engelli kuzuya sahip çıkarak, adeta hayvanın karanlık dünyasına ışık oldu.

Merkez bağlı Odun Deposu Mahallesi'nde oturan 28 yaşındaki Dede, yaklaşık 2 ay önce dünyaya gelen görme engelli kuzuyu ailesinin de onayıyla çobandan alarak, bakımını gönüllü olarak üstlendi.

Gülşen Dede, hayvanları çok sevdiğini ve kuzusuna hayatı boyunca bakacağını söyledi.

Kuzunun her türlü ihtiyacını kendisinin karşıladığını belirten Dede, "Gözleri görmediği için sürekli yükseklerden düşüyor. Kendi başına hiçbir şey yiyemiyor, içemiyor ve dolaşamıyor. Bahçedeki otları bile tanımadığı için yiyemiyor. Sürekli kafasını sert cisimlere çarpıyor. Bazen yaralanıyor. Bu durum beni çok üzüyor. Gündüzleri yanından hiç ayrılmıyorum. Evimin önündeki bahçede birlikte zaman geçiriyoruz. Otları tanıtmaya çalışıyorum. Bensiz hiç bir şey yapamıyor. Kuzumun adeta gözü kulağı oldum." diye konuştu.

Çok sevdiği ve bir an bile yanından ayırmadığı kuzusunun kendisini kokusundan ve sesinden tanıdığını kaydeden Gülşen Dede, kuzu için evlerinin bitişiğindeki ahırda özel bir yer yaptığını kaydetti.

Kuzu için özel mamalar hazırladığını belirten Dede, "Çünkü bu daha bebek, bana ihtiyacı var. Biberonla günde 2 kilo süt içiriyorum. Elimden süt içmeye bayılıyor. Doyunca yüzümü yalıyor. Çok güzel ve çok sevimli bir hayvan. İyi ki bakımını üstlenmişim." ifadelerini kullandı.

Arabasıyla kuzusunu çarşıya pazara alışverişe ve gezmeye götürdüğünü ifade eden Gülşen Dede, çarşıda kuzuyla birlikte gezdiğini gören insanların da çok mutlu olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ