USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

GlobELT ve GlobETS 2019 gerçekleşti

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici başkanlığında Girne'de 5'incisi düzenlenen GlobELT ve GlobETS 2019 Konferansı KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncının eşi Meral Akıncı'nın katılımı ile gerçekleşti.

GlobELT ve GlobETS 2019 gerçekleşti
20-05-2019 19:42
Google News

Otuz üç farklı ülkeden katılımcı tarafından doksan dört bildirinin sunulduğu konferansta, Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri de konferansa çağrılı konuşmacı olarak katıldı. Bu yıl “Ek Dil olarak İngilizce Öğretimi ve Öğretimi” teması ile gerçekleştirilen GlobELT 2019 Konferansı'nın Konferansın açılış konuşmasını Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici gerçekleştirdi.

Meral Akıncı: “Teknolojinin yansımaları eğitime yansımaları iyi irdelenmeli”

Konferansın açılışında konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın eşi Meral Akıncı, teknoloji, eğitim ve fen üzerine yaptığı konuşmada, teknolojinin ve yeniçağın getirdiği değişimlerin eğitime yansımalarının iyi araştırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Teknolojinin bilimle birlikte kültür, fen ve teknoloji arasında çatışma ve farklılık olduğu kadar, birbirini etkileyen ve yönlendiren bir ilişki bulunduğunu dile getiren Akıncı, teknolojinin bilimle birlikte din, sanat, edebiyat ve ahlak gibi kültürün bir parçası olduğunu ve ona eşlik ettiğini söyledi. Meral Akıncı, olumsuzlukları toplumun yararına çevirebilecek olgunun eğitim olduğunu ve eğitimcilerin her alanda toplumun gelişimine katkı koymalarının oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, öğretmenlerin mevcut ulaşılabilen teknoloji ürünlerini kullanma becerilerini geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ