USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Gişeler arası hız limitini aşan araçlara ceza uygulanacak!

Emniyet Genel Müdürlüğünce, otoyollarda ortalama hız tespit sisteminin 1 Temmuz'dan itibaren devreye gireceği bildirildi.

Gişeler arası hız limitini aşan araçlara ceza uygulanacak!
17-05-2017 18:02
Google News

Otobanlarda hız limiti olması bir yana, şimdi de şeytanın aklına gelmeyecek, gelse de başlatmaya cesaret edemeyeceği bir uygulama ile otobanlara giren araçlar için ceza yağmuru kapıda. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ‘Himmet’e giden gelir kalemlerini arttırmak için hayal edip yapamadığını “işbaşındakiler” yaptı ve uygulamaya soktu. İşbirliği ile gerçekleşecek ceza sistemi ile artık, araç sahipleri para ödeyip girdiği, otobanlarda, belirlenen hızın üstünde yol boş ve hız için müsait de olsa ceza ile karşı karşıya kalacak.
Cezalı işlemler 1 Temmuz’da başlıyor!..

Emniyet ile Karayolları arasında işbirliği...

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya Halkla İli̇şki̇ler ve Protokol Dai̇re Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, temmuz ayı itibarıyla otoyollarda araçların seyri sırasında ortalama hızları tespit edilecek ve ihlali bulunanlara ceza uygulanacak.

Protokol kapsamında, araçların otoyola giriş yaptığı HGS/OGS noktası ile çıkış yaptığı HGS/OGS noktası arasında kat ettiği mesafe ve süre bilgilerinden araçların ortalama hızlarının tespit edilerek, yasada belirtilen hız limitlerini aşan araçların tescil plakalarına Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca trafik cezası kesilecek.

Sistem 1 Temmuz'da başlıyor

Türkiye genelinde 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak sistemle, sürücülerin otoyollarda kullandıkları araç sınıflarına tanınan hız limitleri üzerinde araç kullanmaları ve bu nedenle gerçekleşen kazaların sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek, egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza indirmek, aşırı hıza bağlı yüksek yakıt sarfiyatının ithalat üzerindeki yükünü hafifletmek amaçlanıyor.

Sistem, Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın, Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında eş zamanlı olarak 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

ALMANYA'da Araç sahipleri isyan edince karar iptal edilmişti...

Yıllar öncesinde, benzer değil ama "otoyollarda hız limiti" uygulaması, Almanya'da yapılmak istenmiş, ancak araç sahipleri ve ünlü otomobil firmaları karşı çıkınca karardan geri dönülmüştü, Otobanlarıyla meşhur Almanya'da yapılamayan bakalım bizde nasıl bir hal alacak.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ