USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

"Girişimcilikte Önce Kadın" projesi ödül töreni

- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirci: - "Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, beşikten mezara bütün vatandaşların eğitim ile alakalı işlerini, ihtiyaçlarını sunma hususunda büyük bir seferberlik içerisinde" - "Kamuda yaklaşık 3 milyon 600 bin civarında memur var. Bunun 1 milyonu Milli Eğitim Bakanlığı'nın personeli ve öğretmeni" - Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süel: - "Kadınların potansiyelinin tam anlamı ile değerlendirilmesi durumunda 2025'e kadar dünya ekonomisine ek olarak 28 trilyon dolar katkısının olabileceği düşünülüyor"

05-12-2017 16:44
Google News

İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, "Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, beşikten mezara bütün vatandaşların eğitim ile alakalı işlerini, ihtiyaçlarını sunma hususunda büyük bir seferberlik içerisinde." dedi.

Demirci, Türkiye Vodafone Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle hayata geçirilen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında başarılı girişimci kadınların ödüllendirildiği törende yaptığı konuşmada, kamuda yaklaşık 3 milyon 600 bin civarında memur bulunduğunu, bunun 1 milyonunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın personeli ve öğretmeni olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün, yapacağı işlerde STK'larla iş birliğini önemsediğini vurgulayan Demirci, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, beşikten mezara bütün vatandaşların eğitim ile alakalı işlerini, ihtiyaçlarını sunma hususunda büyük bir seferberlik içerisinde. Kadınlarımızın girişimcilikle alakalı edinimlerini, kazanımlarını, kabiliyetlerini, yeteneklerini ve potansiyellerini gerçekleştirme hususunda can suyu verebilme amaçlı bu proje, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin 2 önemli STK'sı ile birlikte yürüttüğü 2 yılı aşkın bir faaliyet."

Demirci, ilk yıl itibarıyla 10 ilde 10 bin kadına ulaşma hedefi olduğunu belirterek, "Ulaşıldı. İkinci sene, bugün finalini yaşıyoruz. Yine 10 ilde 10 bin hedefimiz vardı. 16 bine ulaştık. Herhalde ilk sene ve ikinci senenin vermiş olduğu ilhamla gelecek sene biz onlardan bahsetmeyeceğiz. 81 ilde 10 binlerce kadına değil, belki 100 binlerce kadına ulaşmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.


- "Türkiye'de kadınların iş gücüne katılma oranı halen yüzde 27,5"


Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Süel de bugün kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Süel, "Bir ülkenin ekonomik ve sosyal gelişmişliğinin ölçütlerinden bir tanesi de kadının sosyal ve ekonomik hayata katılımı. Bunlar da farklı araştırma raporlarıyla düzenli olarak ölçülüyor. Kadınların potansiyelinin tam anlamı ile değerlendirilmesi durumunda 2025'e kadar dünya ekonomisine ek olarak 28 trilyon dolar katkısının olabileceği düşünülüyor. " ifadelerini kullandı.

10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadının iş gücüne katılma potansiyeli taşıdığını vurgulayan Süel, "TÜİK verilerine göre, Türkiye'de 10 yılda önemli bir sıçrama gerçekleşse de Türkiye'de kadınların iş gücüne katılma oranı halen yüzde 27,5 oranında." dedi.

Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda belirlediği hedefi gerçekleştirmesi için kadınların iş gücüne katılım oranının yükseltilmesi gerektiğine işaret eden Süel, şunları kaydetti:

"Kadının ekonomiye katılmasının en önemli ön şartlarından bir tanesi eğitim. Bu konuda biz onlara girişimcilik ve teknoloji konusunda doğru odaklı ve doğru temelli bir eğitim verirsek bizim de çorbada bir tuzumuz olur. 2 yıl önce Girişimcilikte Kadın Projesi'ni hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada kadınlarımızın üretim gücüne ve girişimcilik potansiyeline inanmakla ne kadar doğru bir adım attığımızı görüyoruz. Yapıcı ve akıcı enstrümanlarla desteklendiği takdirde kadınların iş hayatında ne kadar başarılı olabileceğini kendi gözlerimizle gördük. Bu projeyle meslek sahibi olmayan kadınların ekonomik hayata katılımını özendirmeye çalışıyoruz. Ailelerin refah düzeylerini artırmaya çalışıyoruz."


- "26 binden fazla kadına ulaştık"


TBV Ankara Temsilcisi Aydın Kolat ise 26 binden fazla kadına ulaşmayı başararak el emeklerini kazanca dönüştürmeyi teşvik ettikleri "Girişimcilikte Önce Kadın"ın, TBV'nin en çok önem verdiği projelerden biri olduğunu vurguladı.

Kolat, "Sanayi 4.0'ı, Toplum 5.0'ı, endüstride dijital dönüşümün sosyoekonomik yönlerini tartıştığımız bugünlerde toplumların gelişmişliğini ve refah düzeyini belirleyen en önemli faktörün bilgi, bilim ve teknolojiyi etkin biçimde kullanmak olduğunu toplum olarak anlamış bulunuyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında başarılı girişimci kadınlara ödülleri verildi.

Denizli'den Enhar Doğan birinci, Kocaeli'den Yasemin Akturan ikinci, Trabzon'dan Ayşe Hacıalioğlu üçüncü olurken, Trabzon'dan Ceren Kara "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Özel Ödülü"ne, Hatice Çelik de "Türkiye Vodafone Vakfı Özel Ödülü"ne layık görüldü. Halk oylamasını ise Kayseri’den Ayşe Şahinkaya kazandı.

Birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye 7 bin 500 lira, Jüri Özel Ödülü alan 2 kişiye de 3'er bin lira para ödülü verildi. Halk oylamasını kazanan Ayşe Şahinkaya da "can suyu sermayesi olarak" 15 bin liralık para ödülünün sahibi oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ