USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Girişimci akademisyenlerden yüksek teknolojili Ar-Ge atağı

"Turbofan Motoru Kompresör Buzlanma Önleme Sistemi ile uçak motorunun kompresör kademesindeki buzlanmayı önleyen, verimliliği artırıcı çalışmalar gerçekleştirdik"

Girişimci akademisyenlerden yüksek teknolojili Ar-Ge atağı
07-06-2021 14:44
Google News

İSTANBUL

Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation'da çalışmalarını sürdüren Flutherm, Türkiye'de üretilmeyen know-how'ı yüksek ürün ve ekipmanları yerlileştirmek için Ar-Ge çalışmaları yapıyor.

Teknopark İstanbul açıklamasına göre, bu yıl Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yaşar Mutlu ve Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aydın Dönmez'in üniversite ve özel sektör tecrübelerini birleştirmeye karar vererek kurdukları Flutherm; proje, danışmanlık ve Ar-Ge şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Ölçü-kontrol sistemleri ve ekipmanları, proses akış otomasyonu, kontrol vanaları, pompalar, türbinler, kompresörler, filtreleme sistemleri, iklimlendirme üniteleri alanında çalışmalar yapan Flutherm, ısı ve akışkanlık ile ilgili tüm ürün ve sistemlerin tasarımı, performans iyileştirmesi ve optimizasyonu çalışmalarını da yürütüyor. Ayrıca Flutherm'in yenilenebilir ve konvansiyonel enerji sistemleri alanlarında çalışmaları bulunuyor.

Flutherm, kitle, sıvı, buhar veya gazların hacimsel akış hızını ölçmek için kullanılan ve kütlesel ölçüm yapabilen yerli debimetre üretiyor. Flutherm, hem hassasiyeti daha yüksek hem de basınç düşüşü daha az olan yerli bir ürün ortaya koymak amacıyla ölçüm esnasında yoğunluğu değişen akışkanların kütlesel debisini ölçebilen ithal bir ürünü projelendirdi. Flutherm, yürüttüğü projeleriyle Siemens, ABB ve Endress+Houser gibi dev sanayi firmalarını rakip olarak görüyor. Maliyetinin çok üstünde fiyatlara satılan ürünlerde yerlileştirme projesi yaparak hem ithalatı azaltmayı hem de ithal ürünlerin fiyatını aşağı çekmeyi hedefleyen firma, petrokimya, gıda, ilaç ve savunma gibi birçok sektörde kullanım alanı mevcut olan ürünler geliştirmeye devam ediyor.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ