USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

General Mobile 5 Plus ile 4G modelleri karşı karşıya!

Bu yazımızda General Mobile 5 Plus ve General Mobile 4G modellerinin sunduğu özellikleri detaylı bir şekilde masaya yatırıyoruz.

General Mobile 5 Plus ile 4G modelleri karşı karşıya!
26-02-2016 04:42
Google News

Akıllı telefon modellerinin yaygınlaşmaya başladığı dönemde piyasaya sürdüğü Discovery modelleriyle büyük bir satış başarısına imza atan General Mobile, geçtiğimiz yıl Android One projesi dahilinde ürettiği ilk modeli 4G ile başarılı grafiğini sürdürdü. Orta seviyede teknik özellikler barındıran ilk modelin ardından marka ikinci Android One cihazı olan 5 Plus'ı geçtiğimiz günlerde MWC 2016 fuarında tanıttı.

Bu yazımızda General Mobile 5 Plus ve General Mobile 4G modellerinin sunduğu özellikleri detaylı bir şekilde masaya yatırıyoruz.

Tasarım ve ekran

gm-performans

General Mobile 4G genel hatlarıyla oldukça basit sayılabilecek bir tasarıma sahip. Ön yüzünde yuvarlak mikrofon çıkışı ve öz çekim kamerası bulunan cihazın alt kısmında kapasitif dokunmatik buton bulunmuyor. Bu butonlar diğer Android One cihazları gibi ekranın içerisinde yer alıyor. 4G’nin arka kapağı ise deri deseni verilmiş plastik malzemeden yapılmış ve çıkarılabilir bir yapıda. Cihazın alt kısmında ise micro USB girişi ve hoparlör deliği bulunuyor.

General Mobile 5 Plus’ın tasarımında ise genel olarak General Mobile 4G’nin baz alındığını görüyoruz. Selefinden farklı olarak metal bir kasaya sahip olan cihaz, 2.5D teknolojisi ile oldukça şık gözüküyor. Ön yüzünde hoparlör çıkışı, kamera ve LED flaşın bulunduğu 5 Plus’ın alt kısmında kapasitif tuşların yerini bildirim ledi almış. Arka kısımda plastik bir yüzey bulunan cihazın arka kapağı çıkarılamıyor.  GM 5 Plus’ın alt kısmında ise stereo hoparlör çıkışının yanı sıra USB-C girişi bulunuyor.

İki cihazın ekranını karşılaştırdığımızda ise General Mobile 5 Plus bir adım öne çıkıyor. 5.5 inç Full HD ekrana sahip olan GM 5 Plus’a 5 inçlik HD çözünürlüklü ekranla karşılık veren General Mobile 4G ekran kalitesi açısından bir tık daha geride kalıyor.

Performans ve bellek

Performans ve bellek konusunda General Mobile 5 Plus’ın bariz bir şekilde üstünlüğü bulunuyor. General Mobile 5 Plus’ta 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 617 işlemci bulunuyor. 1.5 GHz gücündeki işlemciye Adreno 405 grafik arabirimi ve 3 GB RAM eşlik ediyor. General Mobile 4G’de ise Qualcomm’un giriş seviyesi işlemcilerinden Snapdragon 410 işlemci yer alıyor. 1.2 GHz gücündeki işlemci 4 adet Cortex A53 çekirdeğinden oluşuyor. Ayrıca Adreno 306 grafik arabirimine 2 GB RAM’in eşlik ettiğini belirtelim.

2500 mAh çıkarılabilir bataryası bulunan General Mobile 4G’ye karşılık General Mobile 5 Plus’ta ise gömülü olarak 3100 mAh batarya bulunuyor. 5 Plus’ın bataryası Quick Charge 3.0 teknolojisiyle beraber yarım saatte %65 civarı bir doluluk seviyesine ulaşıyor.

İşletim sistemi ve arayüz

İşletim sistemi ve arayüz açısından iki cihaz da Android One platformunun temsilcisi olduğu için bir farklılık bulunmuyor. Her iki cihaz da Google’ın saf arayüzüne sahip Android 6.0.1 Marshmallow sürümüne sahip ve Google’ın sunduğu 2 yıllık yazılım güncelleme garantisi bulunuyor. Yani General Mobile 4G 2017, General Mobile 5 Plus ise 2018 yılına kadar Android’in en yeni sürümlerini ilk olarak kullanabilecek.

Kamera

gm-4g

Her iki cihazın ana kameralarını kıyasladığımızda 4G modelinde 13 megapiksel çözünürlüğünde çift LED flaşa sahip bir kamera karşılıyor. Full HD video çekebilen arka kameranın performansı diğer rakiplerine göre oldukça başarılı. General Mobile 5 Plus’ta ise 13 megapiksel çözünürlüklü çift LED flaşlı bir kamera bulunuyor. Fakat 5 Plus’taki kameranın lensi daha kaliteli ve f/2.2 diyafram açıklığı sayesinde çok daha iyi fotoğraflar çekebiliyor.

General Mobile 4G’deki 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya karşılık General Mobile 5 Plus’ta 13 megapiksel çözünürlüklü, otofokus ve LED flaş özelliğine sahip bir öz çekim kamerası bulunuyor. Özellikle selfie çılgınlarını oldukça tatmin edebilecek ön kamera Google’ın kendi kamera uygulamasıyla birleştiğinde oldukça kaliteli görüntüler ortaya koyuyor.

Kaynak: scroll, yazı: Batuhan Karalar

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ