NEW YORK
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, okullarda gençlerin ve çocukların spora kazandırılmaları ve yeteneklerinin keşfi konusundaki çalışmanın son noktasına gelindiğini belirterek, "Hiçbir gencimiz, çocuğumuz lisanssız olmamalı ve en az bir dalda mutlaka sporcu lisansı almış olmalı." dedi.
Kılıç, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde 6. Ekonomik ve Sosyal Konseyi (EKOSOK) Gençlik Forumu kapsamında New York'taki temaslarını Türk gazetecilere değerlendirdi.
BM ve BM Kalkınma Programı'nın üstlendiği gençlik ile ilgili forumda Türkiye'yi ve gençleri temsil ettiklerini belirten Kılıç, bu toplantılarda dünya genelindeki genç nüfusun sorunları ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinin yakalanması için çalışmaların müzakere edildiğini anlattı.
"Türkiye'nin mültecilerle ilgili çalışmalar saygıyla takip ediliyor"
Tüm dünya devletlerinin genç nüfusunun daha iyi gelişmesi ve eğitimi için bir çaba içinde olduğunu ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle bölgemizde yaşanan Suriye'deki iç savaş, Irak'taki bazı sıkıntılar nedeniyle ülkemize gelen mülteciler var. Biz onlara kardeşimiz ve misafirimiz olarak bakıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gelen her mülteci kardeşimizi barındırmak üzere yaptığımız bir çalışma var. Bu çerçevede Türkiye'nin özellikle mültecilerin içerisindeki gençlerin kendilerini yetiştirmeleri, geleceğe hazırlamaları, ileriki yıllarda Suriye'deki bu durum düzeldiğinde, ülkeleri tekrar istikrarlı bir ülke haline gelindiğinde verecekleri katkılar için şimdiden kendilerini yetiştirdiğimiz konusunda verebildiğimiz destekleri paylaştık. Şunu da gördük ki tüm dünya Türkiye'nin mültecilerle ilgili ortaya koymuş olduğu çalışmaları gerçekten çok büyük bir saygı ve hayranlıkla ve bir o kadar da mahcubiyetle takip ediyor."
"Gençlerin spora kazandırılması çalışmalarında sona gelindi"
Gençlik ve Spor Bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığı ile geçen sene imzalanan protokol çerçevesinde çalışmalar yürüttüğünü anlatan Kılıç, şöyle devam etti:
"Okullardaki gençlerimizin, çocuklarımızın spora kazandırılmaları ve yeteneklerinin keşfi konusundaki çalışmanın son noktasına gelindi. Yönetmeliklerin oluşturulması için yapılan bu çalışmadan sonra ikinci öğretim döneminde 5. sınıfta bu işe hızlı bir şekilde girişeceğiz. Hiçbir gencimiz ve çocuğumuz lisanssız olmamalı ve en az bir dalda mutlaka sporcu lisansı almış olmalı."
Kılıç, Sağlık Bakanlığı ile de obeziteyle mücadele konusunda çok ciddi bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.
New York'taki temasları kapsamında ABD Futbol Federasyonu Başkanı Sunil Gulati, MBA ve futboldaki liglerin yöneticileriyle de görüşüp onların ortaya koydukları çalışmaları yerinde görme imkanı bulduklarını kaydeden Kılıç, birlikte yapılabilecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Muhabir: Betül Yürük
dikGAZETE.com