USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Gençlerbirliği, teknik direktör Recep Karatepe'yi basına tanıttı

Gençlerbirliği Kulübü, futbol takımının yeni teknik direktörü Recep Karatepe'yi basına tanıttı.

Gençlerbirliği, teknik direktör Recep Karatepe'yi basına tanıttı
03-06-2024 14:32
Google News
Ankara

ANKARA (AA) -

Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'nde Recep Karatepe için gerçekleştirilen basın toplantısına kulüp başkanı Osman Sungur, futbol şube sorumlusu Harun Erol ve genel menajer Ali Ekber Düzgün de katıldı.

Trendyol 1. Lig'de geride kalan sezonda play-off'a kalma şansını son hafta kaybettiklerini hatırlatan Sungur, "Yönetime geldiğimiz ilk gün 'Gençlerbirliği'ni fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz' diye söz sarf etmiştim. Bunun için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Recep hocamız Ankara'mızdan çıkımış, yetişmiş, kulübümüzde de bir süre görev almış çok değerli bir isim. Kendisi de fabrika ayarlarına dönme projemizin bir parçasıdır. Bu sene çok zor. Yukarıdan inenler de aşağıdan çıkanlar da zor takımlar. Gençlerbirliği'nin olması gereken yer her zaman Süper Lig'dir. Tesislerimizle, ismimizle, camiamızla aslında bir Süper Lig takımıyız. Kimse bizi 1. Lig takımı olarak görmüyor. En iyi hocayı da takımın başına getirdik. İyi bir transfer dönemi geçirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Arda Güler, Gençlerbirliği'nin altyapısından yetişmiştir"


Osman Sungur, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinden önce Fenerbahçe Kulübünün sosyal medyasından "Altyapımızda yetişen, ülkemizi yurt dışında gururla temsil eden göz bebeğimiz Arda Güler'e Şampiyonlar Ligi finalinde başarılar dileriz." paylaşımının sorulması üzerine, şu cevabı verdi:

"Fenerbahçe'nin Arda Güler paylaşımını görmedim. Hiçbir Fenerbahçeli yönetici de bunu diyemez. Sokakta futbolla ilgilenmeyen birine bile sorsanız, Arda Güler'in Gençlerbirliği altyapısından yetiştiğini bilir. Arda Güler de zaten bir televizyon programında hangi kulübün altyapısından yetiştiğini açıklamıştı. Herkesin bildiği bir şey, Arda Güler Gençlerbirliği altyapısından yetişmiştir. Arda için maçları seyrediyoruz. Onun oynamadığı maçlardan zevk almıyorum. Çocuk girse 10 dakikada bile büyük işler yapıyor. Kendi öz evladımız, onunla gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyadaki "Gençlerbirliği, Fenerbahçe'nin arka bahçesi mi oldu?" eleştirilerini gördüğünü anlatan Sungur, "Önümüzdeki yıl için sponsorumuz da yakın bir isim oluyor Fenerbahçe'den. Tamamen tesadüftür. Ali Ekber Bey ve Recep hocamızın da bir araya gelmeleri tesadüf oldu. Fenerbahçe'yle bir alakamız yok. 17 yaş altından çocuklarımızın Fenerbahçe'ye gitmesi, sonra onlardan da bize gelenlerin olması böyle bir sözün ortaya çıkmasını sağladı." dedi.

Genel kurulun zamanında yapılacağını, öncesinde olağanüstü kongre düşünmediklerini aktaran başkan Sungur, kulübün bütçelerini eski yönetimden kalan borçlara kullandıklarını dile getirerek, "Her gün kulübe borç, icra geliyor. Geçmişten maalesef kötü bir miras devralmanın dezavantajını yaşıyoruz. Bunlar aşamayacağımız konular değil. Geçen seneki takımı biz kurmadık. Suçlayıcı bir ifade kurmak istemem ama devre arası alınmış ve hiç oynamamış futbolcuların parasını ödedik." şeklinde konuştu.

Sözleşmesi oynadığı maç sayısıyla otomatik uzayan futbolcuları Mustapha Yatabare'nin durumunun sorulması üzerine Sungur, "Hocamıza 'Play-off'a kalmak istiyoruz.' dedik. Hocamızı suçlayamam ama bir diyalog oldu. Hoca 'Oyuncu bana lazım, özellikle play-off oynarsak lazım.' dedi. Melih'in sakatlığı vardı. Santrfor yoktu takımda. Yatabare maç başı oynuyordu. İki maç daha oynatmasak opsiyonu uzamayacaktı. Yararlanabiliriz, satabiliriz ya da anlaşıp gönderebiliriz. Biz, play-off hedefinden dolayı oyuncuyu son haftalarda oynatmama riskini alamazdık." diyerek düşüncelerini belirtti.

Osman Sungur, Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşen Hacettepe 1945'le bütün bağları kopardıklarını ve kulübün başka pilot takım projesi olmadığını ifade etti.


- Karatepe: "Tekrardan aşık olduğum şehre geri geldim"


Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Recep Karatepe, doğup büyüdüğü şehirde çalışacak olmanın heyecanını yaşadığını vurguladı.

Son olarak Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın yardımcılığını üstlenen Karatepe, "Tekrardan aşık olduğum şehre geri geldim. Buradan başlamak büyük bir heyecan. 20 yıldır antrenörüm. Ne zaman teknik direktör olacağımı soruyorlardı. Benim için doğru zaman ve doğru yer Gençlerbirliği. Bu başlangıç benim için çok değerli. Yönetimin enejrisi bana fazlasıyla geçti. Geçen sezon Süper Lig'de önemli bir dönem geçirdim. Daha soğumadan sıcağı sıcağına çalışmaya başlayacağım." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'ne layık bir futbol oynatacağını dile getiren Karatepe, İsmail Kartal'la da Fenerbahçe'de çok önemli bir sezon geçirdiğini vurgulayarak, "İsmail hocaya da teşekkür ediyorum. Bana çok büyük katkıları vardır. Onunla da konuştum, istişare ettim, iznini aldım. Bana çok destek oldu." dedi.

Recep Karatepe, uygun oyuncu olursa Fenerbahçe'den de futbolcu alabileceklerini söyledi.

Real Madrid'le UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Arda Güler'le bir dönem Fenerbahçe'de çalıştıklarını hatırlatan Karatepe, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençlerbirliği patenti alan oyuncıların davranşları çok önemlidir. Arda'nın buradan yetişip kupa kaldırması çok mutluluk verici. Umarım bundan sonra da kulüp olarak böyle oyuncular keşfetmetye, üretmeye devam ederiz. Arda, Türkiye'nin göz bebeği. Gençlerbirliği, Türkiye'nin oyuncu fabirkasıdır. Kulübün güçlü bir yapısı vardır. Bizim altyapımızdan çıkan oyunculara şans vermemiz lazım. Kesinlikle ileriki aşamada kendi oyuncularını yetiştiren kulüp olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ