USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Genç Türk piyanist Can Saraç Rusya’da müzik ziyafeti sunacak

16 yaşındaki Türk piyanist Can Saraç, Pianissimo Summer Festivali kapsamında Rusya’nın üç şehrinde solo piyano resitali verecek

Genç Türk piyanist Can Saraç Rusya’da müzik ziyafeti sunacak
30-06-2024 20:05
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

2021 yılından bu yana Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde Prof. Michael Schäfer’in öğrencisi olarak piyano eğitimine devam eden 16 yaşındaki Türk piyanist Can Saraç, Pianissimo Summer Festivali kapsamında Rusya’nın üç şehrinde solo piyano resitali verecek.

11 yıldır piyano eğitimine devam eden Saraç, yine bu yıl şubat ayında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 1. Şefi ve müzik direktörü kıymetli şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde St.Petersburg’da Mariinsky Orkestrası ile Beethoven’ın 1. Piyano konçertosunu seslendirmiş; mayıs ayında CSO Ankara’da ve Brezilya Rio de Janeiro’da solo resitaller gerçekleştirmişti.

Can Saraç kimdir?

8 Ağustos 2007’de dünyay gelen Can Saraç, piyano eğitimine 5 yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Dr. Fulya Tezer’in öğrencisi olarak başladı. Liechtenstein Musikakademie’nin burslu öğrencisi olan Can, Enka Sanat ve İş Sanat’ın genç müzisyenleri destekleyen programlarına solist olarak seçilmiş, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte konserler vermiş ve yurtdışında birçok festivale katılmıştır. 

Almanya, Makedonya, Bulgaristan, Macaristan gibi birçok ülkede düzenlenen uluslararası yarışmalarda çok sayıda birincilik kazanan Can, son 2023 Ekim ayında İtalya’da düzenlenen Eppan Piyano Akademisi’nde 1.lik elde ederek, büyük ödül olan “Arturo Benedetti Michelangeli Ödülü” nü kazanan en genç piyanist olma başarısını gösterdi.

Can, 2023 senesinde, ABD Teksas'ta dört yılda bir düzenlenen ve dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen The Cliburn Junior'a "Festival Artist" olarak katılan ilk Türk piyanist olmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ