USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Genç judocular zorlu 2017 maratonuna hazırlanıyor

Genç Kızlar Judo Milli Takımı sporcuları, Gençler Avrupa Kupası'yla başlayan, Avrupa ve dünya şampiyonlarıyla devam edecek 2017'nin zorlu maratonundan başarıyla çıkmayı hedefliyor. - Anadolu Ajansı

Genç judocular zorlu 2017 maratonuna hazırlanıyor
03-03-2017 15:22
Google News

BOLU - ZAFER GÖDER

Yunanistan'da 25-26 Mart'ta düzenlenecek Gençler Avrupa Kupası hazırlıklarını Bolu'da sürdüren Genç Kızlar Judo Milli Takımı sporcuları, 2017'de Avrupa ve dünya şampiyonlarında başarılı sonuçlara imza atmayı hedefliyor.

Aladağ'daki Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarına 30 sporcuyla devam eden Genç Kızlar Judo Milli Takımı, Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak Gençler Avrupa Kupası müsabakalarının yanı sıra 7-9 Nisan'da Antalya Grand Prix'si, 15-17 Eylül'de Slovenya'da Gençler Avrupa Şampiyonası ve 18-22 Ekim'de Kuzey Kore'de Gençler Dünya Şampiyonası'na katılacak.

Tuğçe: Olimpiyatları düşünüyorum

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da 2015'te düzenlenen Ümitler Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyayı alan milli judocu Tuğçe Beder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yorucu ancak verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Küçüklüğünde Uzak Doğu sporlarına ilgi duyduğunu anlatan 17 yaşındaki genç sporcu, kız kardeşinin teşvikiyle judoya başladığını belirterek, "Hedefim sadece hobi olarak spor yapmaktı ama elde ettiğim iyi derecelerden sonra olimpiyatları düşünüyorum." dedi.

Buket: Judo benim için bir tutku

Gençler Türkiye Şampiyonası üçüncülüğü ve Büyükler Türkiye Şampiyonası ikinciliği bulunan 18 yaşındaki Buket Mercan ise judo yapmanın kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi.

Milli sporcu, öğretmenlerinin fiziki yapısından ötürü kendisini judoya yönlendirmesiyle bu spora başladığını aktararak, "Judoya başlayalı yaklaşık 7 yıl oldu. Büyükler Türkiye ikincisi oldum. Gençler Türkiye Şampiyonası'nda da üçüncü oldum. Şimdiki hedefim ise Yunanistan’da derece yapıp, Avrupa ve dünya şampiyonalarına gitmek. Ondan sonra hedefimde 2024 olimpiyatları var. Ama 2020’de de kota alırsam çok iyi olur." diye konuştu.

Çiçek: Üzülmesinler diye madalyalarımdan veriyorum

2015 Gençler Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan 18 yaşındaki Çiçek Akyüz de Atina'da düzenlenecek kupa maçlarına daha önce 3 kez katıldığını ve her seferinde madalyayla yurda döndüğünü anlattı.

Çiçek, katıldığı her yarışma ve şampiyonada mutlaka derece elde ettiğini vurgulayarak, "Kaç madalyam olduğunu bilmiyorum. 2-3 yıl önce 30’u geçmişti, sonra hiç saymadım. Hatta bazılarını küçük çocuklara veriyorum. Bazı maçlarda derece yapamayan sporculara üzülmesinler diye de madalyalarımdan veriyorum." ifadesini kullandı.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ