USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Genç flamingolar 'büyük göçe' hazırlanıyor

Beyşehir Gölü Milli Parkı'na yaz döneminde gelen flamingoların bu yıl kuluçkadan çıkan yavruları, hava soğumadan sıcak bölgelere yapacakları zorlu göç yolculuğuna hazırlanıyor. - Anadolu Ajansı

Genç flamingolar 'büyük göçe' hazırlanıyor
27-09-2016 16:47
Google News

Türkiye’nin sınırları itibarıyla en büyük milli parklarından birine sahip Beyşehir Gölü’ne yaz döneminde gelen flamingoların kuluçkadan çıkan yavruları, kış gelmeden sıcak bölgelere yapacakları zorlu göç yolculuğuna hazırlanıyor.

Kurak geçen yaz mevsiminin ardından göl sularının iyice çekilmesi, kıyılarda küçük gölcükler oluşturdu. Su kuşları için uygun koşullara sahip gölcükler, ağustos ayından beri flamingolara ev sahipliği yapıyor.

Göç etmeye hazırlanan flamingoların bu yıl kuluçkadan çıkan yavruları, erişkinlerin nezaretinde besleniyor. Genellikle tuzlu ve sığ suları tercih eden flamingolar, "büyük göç" öncesi uçuş talimi yapıyor.

Genç flamingoları, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyılarında gören doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, bu manzarayı fotoğraf karelerine yansıtıyor.

"Flamingolar bölgeyi üreme merkezi olarak kullanmaya başladı"

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz döneminde Beyşehir Gölü kıyılarını mesken tutan bir grup flamingonun bölgeyi sevdiğini ve milli park alanında kalış süresini uzatarak üreme merkezi olarak da kullanmaya başladığını söyledi.

Flamingoların kuluçkadan çıkan yavrularını beslemesinin ilgi çeken, renkli görüntüler oluşturduğunu aktaran Şener, "Bu bölge, suların çekilmesi ile birlikte korunaklı bir alan haline geldi. Bölgenin hem balçık hem sığ hem de Tuz Gölü ve Gediz Deltası gibi flamingoların mesken tutabileceği alkali bir ortamdan oluşmasının kuşlar için bulunmaz bir fırsat sunduğunu düşünüyoruz." dedi.

Göl kıyılarını flamingolar ve büyütmeye başladıkları yavrularının mesken tutmasının, bölgenin kuş cenneti niteliğine de olumlu katkılar yaptığını belirten Şener, bu durumun özellikle kuş fotoğrafçılarının bölgeye akın etmesine yol açtığını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ