USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Geleceğin diplomatları toplumda kadının yerini tartıştı

Bu yıl “21. Yüzyılda Kadın” temasıyla düzenlenen 5. Genç Diplomatlar Konferansı, 35 şehirden toplamda 120 delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Geleceğin diplomatları toplumda kadının yerini tartıştı
24-12-2018 13:02
Google News

Kadının; toplum, eğitim, iş hayatındaki yerinin ele alındığı 5. Genç Diplomatlar Konferansı “21. Yüzyılda Kadın” temasıyla gerçekleştirildi. Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelindeki 35 kampüsünden toplamda 120 lise öğrencisinin katıldığı konferansın sonunda öğrenciler, birçok çözüm önerisini içeren bir bildirge hazırladı.

Hüseyin Yücel: “Kız çocuklarının okullardaki başarısı, erkek çocuklardan daha da ileridedir”

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, eğitim alanında geçmişle günümüz arasında bir kıyaslama yaparak şu ifadelerde bulundu: “2000'li yılların başlarında kız çocuklarının okullaşma oranı ciddi anlamda düşüktü. Devlet ve özel sektör tarafından bununla ilgili gerekli kampanyalar düzenlendi. Kapı kapı dolaşılıp anne babalara eğitimin önemi anlatıldı. 2018 yılına baktığımız zaman kız çocukların okullaşma oranı yüzde 100'e yaklaştı. İstatistiksel olarak baktığımızda ise kız çocuklarının okullardaki başarısı erkek çocuklardan daha da ileridedir. Aynı gelişim iş dünyasında da yaşandı. Kurum olarak yaklaşık 12 bin çalışanımız var ve çalışanlarımızın yüzde 75'i kadın. Bunu gururla söylüyorum. Sadece öğretmen bazında değil aynı zamanda üst düzey yönetici anlamında da çalışanlarımızın büyük bir kısmı kadın.”

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ