USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gazze'deki hükümet: İsrail'in sınır kapılarını kapalı tutması kıtlığa neden oluyor

İsrail'in yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde sınır kapılarını 24 gündür kapalı tutmasının bölgede su, gıda ve ilaç krizini derinleştirirken ciddi bir kıtlık tehlikesi doğurduğu belirtildi.

Gazze'deki hükümet: İsrail'in sınır kapılarını kapalı tutması kıtlığa neden oluyor
31-05-2024 14:43
Google News
Gazze

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin desteğini alan İsrail'in Gazze Şeridi'ne insani yardım ve akaryakıt girişini engellemesi nedeniyle bölgede su, gıda, ilaç krizinin şiddetlenmesine karşı uyarıda bulunuldu.

İsrail, Philadelphia Koridoru'yla birlikte Gazze'ye yardım girişinin sağlandığı tüm noktaları ele geçirdiBiden yönetiminin Gazze raporunun ardından istifa eden yetkili Gilbert'a göre "rapor açıkça yanlış"

Açıklamada, "İsrail ordusunun, Refah Sınır Kapısı'nı işgal etmesi ve Kerem Ebu Salim'i kapatmasının üzerinden 24 gün geçti. İnsani yardım girişlerinin engellenmesi, 22 bin hasta ve yaralının tedavi için yurt dışına çıkışına izin verilmemesi ciddi insani krize neden oldu." ifadeleri kullanıldı.

Bölgenin çok ciddi insani felaketle karşı karşıya olduğu vurgulanan açıklamada, bundan İsrail ve ona destek veren ABD'nin sorumlu olduğu belirtildi.