USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Gazprom Neft ve Shell ortak şirket kuruyor

Rus devi “Gazprom Neft” ile küresel enerji devi “Shell” arasında ortak şirket kurularak yeni bir projede birlikte hareket edileceği açıklandı

Gazprom Neft ve Shell ortak şirket kuruyor
22-07-2020 08:21
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Gazprom Neft ve Shell ortak şirket kuruyor.

Konuyla ilgili açıklamayı Rus şirketi Gazprom Neft yaptı.

Açıklamaya göre, Gazprom Neft ve Shell'in Gıdan Yarımadası'nda iki petrol ve doğal gaz sahasını keşfetmek ve geliştirmek için ortak bir proje başlattı.

Açıklamada, "Gazprom Neft ve Shell Concern, Gıdan Yarımadası'ndaki Leskinskiy ve Puhutsyayahskiy lisans alanlarını keşfetmek ve geliştirmek için ortak bir şirket kurmak üzere bir anlaşma imzaladı" denildi.

Bu arada, Shell, Rusya Temsilcisi Sederik Kremers, "Ekonomik belirsizlikler ve endüstrimiz üzerindeki baskıya rağmen, Rusya, Shell için stratejik bir ilgi ülkesi olmakta. Güvenilir ve son derece profesyonel uzun vadeli bir ortak olan Gazprom Neft ile işbirliğinin gelişmesini memnuniyetle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Gazprom Neft Araştırma ve Üretim Genel Müdür Yardımcısı Vadim Yakovlev'e göre, pazar şartlarındaki değişiklik, şirketin Gıdan'daki sahaları inceleme planlarını etkilemedi. Yakovlev, Shell ile işbirliğinin önemine değindi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ