USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ: “İnsan tasarruf edilecek bir kaynak değildir“

"Bankacılıkta şubelerin rolü değişecek. Şubeler, operasyon faaliyetten ziyade müşteriye danışmanlık gibi daha katma değerli hizmet sunacaklar. "

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ: “İnsan tasarruf edilecek bir kaynak değildir“
31-03-2020 15:30
Google News

 Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, panik aksiyonlardan kaçınılması gerekliliğine dikkati çekerek, "Verimsizliğe yol açan maliyetler tarafında kısılabilecek ne varsa ona bakmalıyız ama burada asla ve asla insan, tasarruf edilecek bir kaynak değildir. Bu dönem, sosyal olarak da birbirimize sahip çıkmamız gereken bir dönemdir." dedi.

Vodafone Business ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club toplantıları online platforma taşınarak "CEO Club Online Summit" olarak gerçekleştirildi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin moderatörlüğünde gerçekleştirilen online toplantıda konuşan Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ, koronavirüs salgınına karşı aldıkları önlemlere ilişkin soru üzerine, 25 yıldır dijital kanallara çok ciddi yatırım yapan bir banka olduklarını belirterek, dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte hep birlikte gördüklerini söyledi.

Baştuğ, banka aksiyonlarını son dönemde dijitale çok fazla yönlendirmeye başladıkları, özellikle 17 Mart'tan bu yana müşterilerinin evde kalması ve şubeye gelmeden işlemlerini halledebilmesi için bir dizi önlem aldıklarını anlattı.

Dijital kanal kullanımını artırmak için çok ciddi önlemler aldıklarını, ortak ATM'lerden ve bankanın kendi ATM'lerden para çekme limitlerini, EFT limitlerini, mobil ve internet para transfer limitlerini yükselttiklerini, ATM'lerden para çekme komisyonlarını sıfırladıklarını hatırlatan Baştuğ, "Bu süreçte şubeye gelen müşterilerin sayısı yüzde 50 azalırken, dijital kullanımlarda aynı oranda yükseliş başladı. Daha önce dijitalle hiç tanışmamış insanlar dijital müşteri olmaya başladı. Bu süreçte QR kodla para çekme gibi sistemlerimiz inanılmaz etkin kullanılmaya başlandı." ifadelerini kullandı.

Baştuğ, sürecin topluma dijitalleşmeyi zorlayarak öğrettiğini belirterek, "Dijitalleşmeyle ilgili bu süreçte en etkinliği kim sağladı deseler cevap kesinlikle koronavirüs olur. CEO veya diğerleri değil." diye konuştu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ