USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Futbol tutkusu hakemliğe başlattı

Küçük yaşlarda iki ağabeyini örnek alarak sokakta futbol oynamaya başlayan Semra Bulut, hafta içi Siirt'in Pervari ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği yaparken hafta sonları da yeşil sahalarda maç yönetiyor. - Anadolu Ajansı

Futbol tutkusu hakemliğe başlattı
24-12-2016 15:37
Google News

SİİRT - Fecri Barlık

Siirt'te yaşayan 29 yaşındaki Selma Bulut, iki ağabeyini örnek alarak sokakta oynamaya başladığı futbola sevgisi artınca yeşil sahalarda hakemliğe de el attı. Hafta içi Pervari ilçesindeki Taşdibek Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Bulut, hafta sonları da kentte oynanan maçlarda hakem olarak görev alıyor.

Daha önce top koşturduğu yeşil sahalarda şimdi düdük çalan Bulut, sokakta başladığı futbolda kendini geliştirdiğini, ardından Kadınlar 1. Ligi'nde Kartalspor ve Marmara Üniversitesi'nde 7 yıl top koşturduğunu söyledi.

Futbolu bıraktıktan sonra bu spordan kopmamak için 4 yıldır Siirt il hakemi statüsünde maç yönettiğini ifade eden Bulut, "Futbolu bıraktıktan sonra çok sevdiğim bu spordan kopmamak için hakemliğe başladım. Dört yıldır da faal olarak hakemlik yapıyorum. Futbol hakemliği kadınlar için biraz zor olsa da bence kadınlar istedikten sonra her işi başarabilirler. Kadınların futbola daha bir güzellik katacağını düşünüyorum." dedi.

Hakemlikte çok beğendiği Cüneyt Çakır'ı örnek aldığını ve onun yolunda ilerlemeyi hedeflediğini dile getiren Semra Bulut, bu mesleği FIFA kokartıyla taçlandırmak istediğini kaydetti.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ