USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa ve Çin, yapay zekanın küresel yönetiminde daha fazla rol üstlenmek istiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Çin Başbakan Yardımcısı Cang Guoçing, yapay zekanın küresel yönetiminde daha fazla rol üstlenmek istediklerini belirtti.

Fransa ve Çin, yapay zekanın küresel yönetiminde daha fazla rol üstlenmek istiyor
11-02-2025 00:33
Google News
Paris

Macron, uluslararası Yapay Zeka Eylem Zirvesi'ne katılmak üzere başkent Paris'e gelen Cang'ı, Elysee Sarayı'nda ağırladı.

Elysee Sarayı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, iki siyasetçinin ülkelerinin yapay zekanın küresel yönetiminde daha aktif rol üstlenmek istediklerini dile getirdikleri aktarıldı.

Açıklamada, iki siyasetçinin, bu teknolojinin potansiyelini geliştirme arzusu ve getirdiği risklerin kontrol altına alınması gerekliliğine değindikleri belirtildi.

Ayrıca, Macron'un Avrupa Birliği (AB) ve Çin arasında ticaret konularında açık bir diyalog sürdürmeye kararlı olduğunu söylediği belirtilen açıklamada, "Rekabet kuralları firmalarımız için adil olmalı." ifadesine yer verildi.

Görüşmede, Macron'un, Çin'den AB'nin konyak sektörüne yönelik tedbirleri kaldırmasını istediği aktarıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ