USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa, sömürgesi Mayotte'de doğuştan gelen vatandaşlık hakkını sınırlandırıyor

Fransa, Hint Okyanusu'nda Madagaskar'ın kuzeyinde bulunan sömürgesi Mayotte Adası'nda doğan çocukların vatandaşlık alabilmesini zorlaştırıyor.

Fransa, sömürgesi Mayotte'de doğuştan gelen vatandaşlık hakkını sınırlandırıyor
09-04-2025 13:13
Google News
Paris

Fransız Parlamentosunun alt kanadını oluşturan Ulusal Meclis Genel Kurulunda dün akşam, Fransız vatandaşlığına erişim şartlarını bundan sonra Mayotte'de doğacak çocuklar için sıkılaştırmayı hedefleyen bir yasa tasarısı görüşüldü.

Genel Kurulda yapılan oylamada, Cumhuriyetçiler (LR) Partisi'nin sunduğu tasarı 174'e karşı 339 oyla kabul edildi.

Tasarı kapsamında, Mayotte'da doğan çocukların vatandaşlık alabilmeleri için anne ve babalarının Ada'da en az 1 yıl ikamet etmiş olması şartı getirildi.

Daha önce bölgede doğan kişinin Fransız vatandaşlığına erişebilmesi için yalnızca bir ebeveynin en az 3 ay Mayotte'da ikamet etmiş olması gerekiyordu.

Tasarı 3 Nisan'da Parlamentonun üst kanadını oluşturan Senato'da kabul edilmişti. Meclis'in de kabul etmesiyle tasarı parlamento tarafından onaylanmış oldu.

Yasanın yürürlüğe girebilmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ