USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Fransa'nın Moskova Büyükelçisi de Macron gibi: Türkiye'nin NATO ile ilgili konumu nedir?

Başkanı Macron gibi konuşan Fransa'nın Moskova Büyükelçisi Bermann, Türkiye'nin NATO ile ilgili konumunu merak ettiklerini, Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumundan rahatsız olduklarını söyledi

Fransa'nın Moskova Büyükelçisi de Macron gibi: Türkiye'nin NATO ile ilgili konumu nedir?
17-12-2019 07:57
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Fransa'nın Moskova Büyükelçisi Sylvie Bermann, Türkiye'nin NATO ile ilgili konumunu merak ettiklerini söyledi.

Bir Rus radyosuna konuşan Büyükelçi Bermann, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO ile ilgili sözlerini hatırlatarak, "Bir daha belirtmek istiyorum; NATO konusu gündeme getirildi ve Cumhurbaşkanı kesinlikle apaçık şekilde görüşünü söyledi. NATO'nun geleceğini ve bu örgütün rolünü düşünmek için özel bir çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi. ABD'nin konumu nedir, ve Türkiye'nin de konumu nedir? Tüm bunlar önemli sorunlar ve bunlar üzerinde çalışmak gerekir" dedi.

"TÜRKİYE'NİN MÜLTECİLERİ KOVMA İLE İLGİLİ TEHDİTLERİNİ KABUL EDEMEYİZ!.."

Türkiye'nin Suriye ile en uzun sınıra sahip bir ülke olduğunu görmezden gelerek konuşan Fransa'nın Moskova Büyükelçisi Bermann, Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda tehditler yaptığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Dünyada her zaman kriz vardır.. Fakat biz Türkiye'nin Suriye krizini kullanmasını istemiyoruz, mültecileri bir pazarlık fişi olarak kullanmasını istemiyoruz. Örneğin Fransa, 'para veya başka bir şey yoksa mültecileri kovarım' tehdidini kabul edemez. Bence, asıl şey bu konu."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ