USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa, kolonisi Martinik'te sokağa çıkma yasağının süresini 21 Ekim'e kadar uzattı

Fransa, Karayipler'deki sömürgesi Martinik'te hayat pahalılığı protestolarını bastırmak için güvenlik tedbirlerini artırırken, gece saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağının süresini bir hafta daha uzatarak 21 Ekim'e çekti.

Fransa, kolonisi Martinik'te sokağa çıkma yasağının süresini 21 Ekim'e kadar uzattı
15-10-2024 19:47
Google News
Ankara

Martinik Valiliği, 10 Ekim'de yürürlüğe giren ve 14 Ekim'e kadar devam edeceği duyurulan 21.00-05.00 saatlerindeki sokağa çıkma yasağının uygulanma süresinin "güvenlik" gerekçesiyle 21 Ekim'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Fransız sömürgesi Martinik'te hayat pahalılığı karşıtı gösteriler kapsamında 1 kişi öldüFransa'nın kolonisi Martinik'te "sömürge anlaşması" yerel ekonomiyi çıkmaza sokuyorFransa, denizaşırı sömürgesi Martinik'teki gösterileri baskılıyorFransa, hayat pahalılığının protesto edildiği kolonisi Martinik'e asker sevk ettiFransa'nın sömürgesi Martinik'te bazı mahallelerde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Valilik, Ada'da patlayıcı ve yanıcı kimyasal maddelerin alış, satış ve transferine ilişkin yasağın da 21 Ekim'e kadar süreceğini ifade etti.

Le Figaro’ya göre, Fransız sömürgesi Martinik'te hayat pahalılığına karşı 1,5 aydır devam eden gösterilerde gözaltı sayısı 140'a yükseldi.

Ada'da, gösterilerin başlamasından bu yana 4 kişi hayatını kaybetti.

Fransız kanalı BFMTV'ye göre, hayat pahalılığını protesto eden eylemcilerden biri 7 ay hapse mahkum edildi.

Martinik'te hayat pahalılığına karşı gösteriler

Fransa'nın Karayipler'deki sömürgesi Martinik ile arasında yaklaşık 6 bin 800 kilometre mesafe bulunuyor.

17. yüzyılda Fransız vesayeti altına giren Martinik'te, eylül ayının başından bu yana hayat pahalılığına ve fahiş gıda fiyatlarına karşı halk süpermarketlerin önünde gösteriler düzenliyor.

Fransa ana karasına göre gıda fiyatlarının yüzde 40 daha yüksek olduğu Martinik'teki gösterilerin başlamasının ardından Paris hükümeti, Fransa Ulusal Polisine bağlı Cumhuriyetçi Güvenlik Birlikleri'ni Ada'ya sevk etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ