USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa ile İran arasında ticari anlaşma!

Fransa ile İran arasında 20 farklı konuda işbirliği yapılması kararı alındığı açıklandı. İki ülke arasında imzalanan ticari anlaşmaların 30 milyar Euro’nun üzerinde olduğu belirtildi.Resmi bir ziyaret için Paris’te bulunan İran...

Fransa ile İran arasında ticari anlaşma!
29-01-2016 01:30
Google News
Fransa ile İran arasında 20 farklı konuda işbirliği yapılması kararı alındığı açıklandı. İki ülke arasında imzalanan ticari anlaşmaların 30 milyar Euro’nun üzerinde olduğu belirtildi.
Resmi bir ziyaret için Paris’te bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve beraberindeki kalabalık heyet Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edildi. Fransa ile İran arasında 20 farklı konuda işbirliği yapılması kararı alındığı açıklandı. 17 yıl aradan sonra iki ülke ilişkilerinde bahar havası yaşanacağı ümidi doğdu.
İran, Fransa’dan 118 adet Airbus uçağı almak üzere anlaşma imzalandı. Hava taşımacılığının yanı sıra Deniz taşımacılığı konusunda anlaşma imzalayan İran, Tarım, Kültür ve eğitim konuları ile ilgili bir dizi anlaşmayı Elysee Sarayı’nda karşılıklı imzaladılar. 1 saat 30 dakikalık görüşmenin ardından iki devlet başkanı düzenledikleri basın toplantısında ikili anlaşmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundular.
Fransa ile İran arasında imzalanan ticari anlaşmaların 30 milyar Euro’nun üzerinde olduğu belirtildi. Var olan Siyasi ve Kültürel ilişkilerin daha da iki ülke arasında geliştirilmesi yönünde görüş birliğini varıldığının açıklandığı basın toplantısında, yapılan anlaşmalar dışında, Bölgedeki gelişmelerle ilgili son durumun da değerlendirildiği, bilhassa Suriye’nin geleceği ve DEAŞ terör örgütüyle mücadele konusunda görüş birliğinde oldukları ifade edildi. Suriye’nın geleceğini Suriye halkının kendisinin karar vermesi gerektiğini belirten iki lider, terörün bir an evvel ortadan kaldırılması için ciddi kararlar alınması gerektiğini vurguladılar.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ