USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi yükseldi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2016 yılı Ocak ayında, bir önceki aya göre 9,8 puan artarak 166,2 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak 2016 ’Finansal Hizmetler Anketi Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni...

Finansal Hizmetler Güven Endeksi yükseldi
25-01-2016 16:54
Google News
Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2016 yılı Ocak ayında, bir önceki aya göre 9,8 puan artarak 166,2 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak 2016 ’Finansal Hizmetler Anketi Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni (FHGE) açıkladı. Buna göre; 2016 yılı Ocak ayında FHGE, bir önceki aya göre 9,8 puan artarak 166,2 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu FHGE’yi azalış yönünde etkilerken, son üç aydaki hizmetlere olan talep değerlendirmeleri ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE’yi artış yönünde etkiledi.
2016 yılı Ocak ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki döneme kıyasla iş durumunda kötüleşme, hizmetlere olan talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcamasında artış görülürken, yurt içi ve AB içindeki yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme, AB dışındaki yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde ise iyileşme gözlendi.
Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise, iş durumunda kötüleşme, hizmetlere olan talep, istihdam ve faaliyet giderlerinde azalış, faaliyet gelirleri, karlılık ve sermaye harcamasında artış görülürken, yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme gözlendi.
Gelecek üç aya yönelik beklentilere göre, bir önceki döneme kıyasla hizmetlere olan talep, istihdam ve karlılık beklentilerinde artış, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri ve sermaye harcaması beklentilerinde azalış görülürken, yurt içi piyasalardaki rekabet gücü beklentilerinde kötüleşme, yurt dışı piyasalardaki rekabet gücü beklentilerinde ise iyileşme gözlendi.
Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise, hizmetlere olan talep, karlılık ve sermaye harcaması beklentilerinde artış, istihdam, faaliyet gelirleri ve faaliyet giderleri beklentilerinde azalış görülürken, yurt içi piyasalardaki rekabet gücü beklentilerinde kötüleşme,yurt dışı piyasalardaki rekabet gücü beklentilerinde ise iyileşme gözlendi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ