USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filistinliler cuma namazını tahliye edilen arazilerde kıldı

Batı Şeria'da yüzlerce Filistinli, cuma namazını, Yahudi yerleşimcilerin el koyarak konteynerler yerleştirdiği ve tepkilerin ardından dün gece boşaltılan araziler üzerinde kıldı. - Anadolu Ajansı

Filistinliler cuma namazını tahliye edilen arazilerde kıldı
31-03-2017 23:52
Google News

RAMALLAH

El-Mugir ve Kefr Malik beldeleri sakinlerine ait arazilerden Yahudi yerleşimcilerin çıkarılmasının sevincini yaşayan Filistinliler, cuma namazının ardından burada bir kutlama tertip etti.

Arazi sahiplerinden Abdulfettah Hamayil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yahudi yerleşimciler, bir hafta önce topraklarımıza el koydu. Boşaltılması için İsrailli mercilere başvurduk. Oyalama yoluna gittiler. Biz de topraklarımızı geri almak için yürüyüşler düzenledik." dedi.

Yapılan toplu baskı sonucu dün gece yerleşimcilerin arazilerden tahliye edildiğini aktaran Hamayil, "Bu topraklar bizim özel mülkümüz. Elimizdeki tüm imkanlarla onları savunuruz." ifadelerini kullandı.

İsrail askerleri, arazileri üzerine Yahudi yerleşimciler tarafından yerleştirilen konteynerleri protesto için geçen hafta cuma günü Filistinlilerin düzenlediği eyleme müdahale etmişti. Askerler ile bölge sakinleri arasında konteynerlerin etrafında çatışmalar yaşanmıştı.

Muhabir: Qays Abu Samra,Hacer Başer

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ