USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Filistinli sporculardan, İsrail'in 2024 Paris Olimpiyatları'ndan men edilmesi çağrısı

Filistin Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesine (IOC) yazdığı mektupta, İsrail'in sporcularının 2024 Paris Olimpiyatları'ndan men edilmesini istedi.

Filistinli sporculardan, İsrail'in 2024 Paris Olimpiyatları'ndan men edilmesi çağrısı
23-07-2024 13:07
Google News
Ankara

Filistin Olimpiyat Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, IOC başkanı Thomas Bach'a ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino'ya mektup yazıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre, mektupta, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının "olimpiyat ateşkesinin ihlali" olarak değerlendirilmesi ve 26 Temmuz-11 Ağustos'ta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'ndan men edilmesi çağrısı yapıldı.

Rusya-Ukrayna Savaşı'na tepki olarak Rusya'nın Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin kararıyla olimpiyatlardan çıkarıldığı hatırlatılan mektupta, "IOC ve FIFA, geçmişte olimpiyat ateşkesi ihlallerine karşı kararlı bir tutum sergilemiştir." ifadesi kullanılarak, aynı kuralın İsrail için de uygulanması istendi.

Mektupta, "yaklaşık 400 Filistinli sporcunun öldürüldüğü" kaydedilerek, "spor tesislerinin tahrip edilmesinin halihazırda ciddi kısıtlamalar altında olan Filistinli sporcuların durumunu daha da kötüleştirdiği" belirtildi.

IOC, Rus ve Belaruslu sporcuların Paris Olimpiyatları'nda "tarafsız sporcu" statüsünde yarışabileceğini duyurmuştu.

Olimpiyatlarda Rusya ve Belarus'a ait bayrak, amblem ve marşlar kullanılamayacağı, her iki ülkenin hükümetlerinden hiçbir yetkilinin oyunlar kapsamında Paris'e davet edilmeyeceği aktarılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ