USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filistinli Büyükelçi Zomlot'tan, Uluslararası Ceza Mahkemesine çağrı

Filistin'in İngiltere'deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'a çağrıda bulunarak, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da beyaz fosfor kullanımını araştırmasının "tam zamanı" olduğunu bildirdi.

Filistinli Büyükelçi Zomlot'tan, Uluslararası Ceza Mahkemesine çağrı
17-10-2023 18:48
Google News
Londra

Zomlot, İngiltere'nin başkenti Londra'da İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin brifing verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BM, İsrail'in Gazze'de beyaz fosfor bombası kullanmasına ilişkin henüz soruşturma başlatmadıBeyaz fosfor bombasının sivil yerleşimlerde kullanılması uluslararası hukuka göre suç teşkil ediyorAA'nın fotoğrafları İsrail'in fosfor bombası kullandığını bir kez daha kanıtladı

Konuşmasının başında İsrail-Filistin çatışmasının ardından Gazze'de yaşanan insani drama dikkati çeken Zomlot, "Şu anda gördüğümüz şey Hamas'a karşı bir savaş değil, Filistin halkına karşı bir savaştır." değerlendirmesinde bulundu.

Hüsam Zomlot, sivillerin, altyapının, okulların, sağlık merkezlerinin, evlerin ve pazarların bombalanmasının, Gazze'ye su, gıda, yakıt, elektrik ve ilaç tedarikinin engellenmesinin şimdiden korkunç yıkıma yol açtığını ifade etti.