USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Filistin Uzlaşı Hükümeti'ni desteklemeye hazırız'

Hamas yöneticilerinden Rıdvan, "Filistin Uzlaşı Hükümeti'ni, çalışmalarını yapması yönünde desteklemeye hazırız." dedi. - Anadolu Ajansı

'Filistin Uzlaşı Hükümeti'ni desteklemeye hazırız'
13-04-2017 20:57
Google News

GAZZE

Hamas, Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze Şeridi'ndeki tüm çalışmalarını yapması için her türlü imkanı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

Fetih'ten Gazze'ye 'uzlaşı' ziyareti

Hamas'tan Fetih'e 'uzlaşı' mesajı

'Fetih, Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanmasını istiyor'

Hamas'ın üst düzey isimlerinden İsmail Rıdvan, Gazze'de bir araya gelen Filistinli grupların toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Filistin Uzlaşı Hükümeti'ni, çalışmalarını yapması yönünde desteklemeye hazırız. Ancak Uzlaşı Hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki krizleri çözme, sınır kapılarını açma, Gazze'yi yeniden imar etmeye ilişkin tüm yükümlülüklerini yerine getirme taahhüdü vermelidir." dedi.

Hamas'a bağlı olarak Gazze'deki çalışmaları yürüten idari komitenin, Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'ye karşı kayıtsız kalması üzerine oluşturulduğunu belirten Rıdvan, hükümetin görevlerini devralması halinde idari komitenin işlevinin kalmayacağını söyledi.

Fetih Hareketi ile Filistinlilerin tüm sorunlarını konuşacak kapsamlı bir diyalog kurmaya hazır olduklarını ifade eden Rıdvan, "Gazze'yi ziyaret edecek Fetih Hareketi heyeti ile görüşmelerin, Filistinli tüm grupların katılacağı ulusal bir çerçevede gerçekleşmesinden memnuniyet duyarız." diye konuştu.

Rıdvan ayrıca, kurulacak herhangi bir Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'nin mutlaka önceki uzlaşı anlaşmalarına dayanması gerektiğini vurguladı.

Muhabirler: Nour Mahd Ali Abu Aisha, Mahmut Geldi

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ