USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

'Fiili sataşmalara zemin hazırlayan formatlardan kaçınılmalı'

Evlilik/izdivaç programları dilekçe alt komisyon raporunda, evlilik/izdivaç türü yapımların yüksek izlenme oranı elde etmesi saikiyle kişilerin fiili sataşmalarına zemin hazırlayan formatlardan kaçınılması gerektiği belirtildi.

'Fiili sataşmalara zemin hazırlayan formatlardan kaçınılmalı'
09-05-2018 20:02
Google News

TBMM

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan "Evlilik/izdivaç Programlarının Aile Kurumuna Olumsuz Etkilerinin Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu Raporu"nda, evlilik/izdivaç türü yapımların yüksek izlenme oranı elde etmesi saikiyle kişilerin birbirlerine hakaret etmelerine, fiili sataşmalarına zemin hazırlayan formatlardan kaçınılması gerektiği belirtildi.

Başkanlığını AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik'in yaptığı alt komisyon, çalışmalarının tamamlayarak raporunu sundu.

Komisyon, RTÜK'ten, medya hizmet sağlayıcılarının yayınlayacakları yapımlar öncesinde, yayının toplum, aile, özellikle çocuk ve gençler üzerindeki olası olumsuz etkilerini değerlendirerek bu konuda uzman eşliğinde ön çalışma yapılmasını istedi.

Yapımların yüksek izlenme oranı elde etmesi saikiyle kişilerin birbirlerine hakaret etmelerine, fiili sataşmalarına zemin hazırlayan formatlardan kaçınılması gerektiği ifade edilerek "Hafta içi gündüz kuşağında yer alan programlarda kadınların iş hayatına atılmalarını, eşlerin ev üzerindeki müşterek sorumluluğunu çalışarak yüklenmelerini teşvik edici; sağlıklı nesillerin yetiştirilmesini teminen eğitimin önemini vurgulayıcı söylemlere ağırlık verilmelidir." değerlendirmesi yapıldı.

Kurumlardan talepler...

Komisyon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, evlilik öncesi eğitim programı, aile eğitim programı; evlilik süresince ve evliliği sonlandırırken Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı programları çerçevesinde eğitim verilen çiftlerin sayısının artırılmasını talep edecek.

Ailelere yönelik yürütülen Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında “bilinçli medya kullanımı”, “medyayı tanımak”, “medyayı kavramak” ve “aile ve internet” içerikleri ile ülke çapında eğitimlerle ailenin bilinçlendirilmesi, bilgi iletişim teknolojilerini doğru ve işlevsel kullanma bilgi ve becerisini kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitimlerin artırılması istendi.

Komisyon, Milli Eğitim Bakanlığından da ders müfredatı içerisine aile, evlilik müessesesi, kadının değeri, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konuların dahil edilmesini; Diyanet İşleri Başkanlığından kamuoyunu bilgilendirici ve bu konularda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar yapılmasını; Kamu Denetçiliği Kurumundan araştırma ve inceleme sonuçlarının Kurumun sunacağı yıllık rapora derç edilmesini; Türkiye İstatistik Kurumundan Türkiye’de televizyon izlenme oranları, zaman kullanımı, tercih edilen programlar ve izleyiciye sunulması arzu edilen programların çeşidi gibi konuları ele alan konularda istatistiki çalışmasının yapılmasını isteyecek.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ