USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Fiat Chrysler açık bulan hackerlara para ödeyecek!

Fiat Chrysler, otomobil bünyesindeki güvenlik açıklarını bulanlara ücret ödeyeceğini açıkladı. Facebook, Twitter gibi şirketlerden sonra Fiat Chrysler'de

Fiat Chrysler açık bulan hackerlara para ödeyecek!
14-07-2016 05:02
Google News

İtalya menşeili otomobil şirketi Fiat Chrysler; Facebook, Twitter gibi şirketlerin bünyelerindeki güvenlik açıklarını uygulamaya yönelik uyguladıkları "bug bounty" programına benzer bir program başlattığını açıkladı.

Fiat Chrysler başlattığı program çerçevesinde otomobil bünyesindeki güvenlik açığını bulanlara ücret ödeyecek.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Teksas Eyaleti'ne bağlı Houston şehrinde, bir hırsız laptopu yardımıyla yaklaşık 2 dakikalık bir sürede 2010 model Jeep Wrangler'ı çalmıştı.

Laptop Kullanarak Otomobil Çalıyorlar! Oto hırsızları 'Laptop' kullanarak da otomobil çalıyor!

Hırsızın başka hiçbir ekipman kullanmadan yalnızca laptopunu kullanarak gerçekleştirdiği soygun, otomobil şirketlerini güvenlik önlemlerini odaklarına almalarını yönlendirmişti.

Şimdiki süreçte İtalyan merkezli otomobil şirketi Fiat Chrysler, "bug bounty" programı çerçevesinde, otomobillerin güvenlik sistemlerindeki açıkları bulan kullanıcılara ücret ödeyeceğini açıkladı.

Güvenlik açığının boyutuna göre 150 dolar ile 1500 dolar arasında değişecek ücret miktarları, hataları bulan kullanıcılara dağıtılacak.

16-07/13/fca_trading-1024x682.jpg

Wall Street Journal'daki habere göre Fiat Chrsyler'in bug bounty programı çerçevesinde kullanıcıların fazla sayıda güvenlik açığı bulması halinde ilgili otomobili geri çağırmaya kadar götürebileceği belirtiliyor.

Yeni otomobil teknolojilerinde var olan elektronik sistemlerin hırsızların bu tip soygun tercihlerinde farklı yollara yönelmelerine neden olduğunu belirtebiliriz.

Fakat teknolojinin diğer yüzü yardımıyla hırsızlık eylemlerinin yeniden gerçekleştirilebildiği düşünülürse, şirketlerin "bug bounty" programından çok daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını söyleyebiliriz.

SDN

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ