USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Feyzioğlu’na taziye ziyareti

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar da paylaştıkça azalır. Diyarbakır Baro Başkanımızın kaybı hepimizi şok eden, çok üzücü bir olaydır” dedi. Türkiye-AB Karma İstişare...

Feyzioğlu’na taziye ziyareti
08-12-2015 22:00
Google News
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar da paylaştıkça azalır. Diyarbakır Baro Başkanımızın kaybı hepimizi şok eden, çok üzücü bir olaydır” dedi.
Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyeleri, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vefatı nedeniyle, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu’na taziye ziyaretinde bulundu.“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün Türkiye’nin her bir noktasına hakim olması işin esasıdır” diyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:
“Terörizm hiçbir zaman galip gelememiştir, galipte gelemeyecektir. Bu kapsamda öncelikle Güneydoğu Anadolu Bölgemize bir an önce huzurun gelmesi ve ülkemizin milli birlik, beraberlik ve bütünlüğü kapsamında sadece içimizde yapılan şeyler, dışarıdaki Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarına yarayacağını hepimizin bilmesi lazım. Bu şuurda halkımızın büyük bir çoğunluğu zaten bu şuurda olduğunu biliyoruz. Biz bu kapsamda size tekrar taziyelerimizi iletiyoruz bizi de kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyoruz.”

“MUTLULUKLAR PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR, ACILAR DA PAYLAŞTIKÇA AZALIR”
TBB Başkanı Feyzioğlu, ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek,“Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar da paylaştıkça azalır. Diyarbakır Baro Başkanımızın kaybı hepimizi şok eden, çok üzücü bir olaydır. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Türkiye’de her gün polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor. Yurttaşlarımız ölüyor. Bu zorlu süreçten, bu badireden çıkış yolu milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve millet olmanın gereğini zorluklar karşısında yapabilmektir” şeklinde konuştu.
“Her konu da her vatandaşın aynı düşünmesi gerekli değildir” ifadelerini kullanan Feyzioğlu şunları söyledi:
“Farklı siyasi düşüncelere, dünya görüşlerine sahip olunması elbette mümkündür. Fakat milletin ve devletin geleceğini, bekasını ilgilendiren bir tehditle karşılaşıldığında, bu tehdide karşı tek vücut olmak gereklidir. Türkiye’de terörün mutlaka bitirilmesi lazımdır. Devleti yıkarak, devleti ortadan kaldırarak varılacak yer Suriye’nin ya da bugün Irak’ın, ya da bugün Libya’nın başına ne geldiyse orasıdır. O sebeple devleti ayakta tutmamız gerekir.”
“Devletin ayakta kalmasının bugün artık herkesçe bilinmesi gereken koşulu adalet mülkün, yani devletin temelidir cümlesinde ifadesini bulan hukuk devletidir, demokrasidir, insan haklarıdır” değerlendirmelerinde bulunan Feyzioğlu, şunları kaydetti:
“Özgürlüklerden temel haklardan insan haklarından ve demokrasiden ödünler vererek devleti ayakta tutmak, milleti bir bütün olarak da kucaklamak mümkün değildir. Bu noktada ben siz değerli başkanların ve sizin şahsınızda temsil edilen milyonlarca Türk vatandaşının acımızı paylaşmasını ve teröre karşı, şiddete karşı ortak bir duruş sergileme kararlılığını ortaya koymanızı bir vatandaş olarak her şeyden önce ve Türkiye’nin en örgütlü güçlerinden birinin temsilcisi olarak fevkalade önemsiyorum. Varlığınız, birlikteliğimiz gücümüzdür, milletimizin gücüdür. Şerefler verdiniz acımızı paylaştınız, azalttınız. Ben bu vesileyle Baro Başkanımıza tekrardan cenabı haktan rahmet diliyorum. Polislerimize, askerlerimize, şehadet şerbetinden içmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmetler diliyorum. Acılı ailelerine sabırlar diliyorum ve onları unutmayarak her vesileyle bağrımıza basarak bu büyük fedakarlıklarını hatırlamamız ve onurlandırmamız gerektiğini de ve bunu da sizlerle birlikte yapmaya her zamanki gibi talip olduğumuzu da bilgilerinize sunmak istiyorum.”
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ