USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FETÖ/PDY'nin ikinci adamı Türkyolu'nun 8 yakını tutuklandı

Sakarya da FETÖ/PDY in ikinci adamı olarak bilinen Cevdet Türkyolu nun adliyeye sevk edilen 12 yakınından 8 i tutuklandı. - Anadolu Ajansı

FETÖ/PDY'nin ikinci adamı Türkyolu'nun 8 yakını tutuklandı
23-08-2016 02:37
Google News

SAKARYA

Sakarya da Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Amerika da Gülen in yanında olduğu değerlendirilen, FETÖ/PDY in ikinci adamı olduğu belirtilen Cevdet Türkyolu nun, adliyeye sevk edilen 12 akrabası ile aile yakınından 8 i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Türkyolu nun gözaltına alınan ablaları Vildan Erus ve Ü.I, kardeşi Muharrem Türkyolu, yengesi G.T, eniştesi Kemal Erus, yeğenleri N.T, F.T, Yunus Şahin Işık, Abdullah Mesut Işık, Nurullah Said Işık, Mert Muaz Işık ve Muhammet Emin Vatan emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan Türkyolu nun ablası Vildan Erus, eniştesi Kemal Erus, kardeşi Muharrem Türkyolu, yeğenleri Yunus Şahin Işık, Abdullah Mesut Işık, Nurullah Said Işık, Mert Muaz Işık, Muhammet Emin Vatan tutuklandı, ablası Ü.I, yengesi G.T, yeğenleri N.T. ve F.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fetullah Gülen in en mahrem sırlarını bildiği ve örgütün para kasasını tuttuğu belirlenen Türkyolu nun, Gülen in korumalığını yaptığı ve aldığı talimatları örgüt üyelerine ilettiği ifade ediliyor. Gülen ile akrabalık ilişkileri de bulunan Türkyolu, Gülen in kardeşi Seyfullah Gülen in kızı Mebrüke ile evli. Türkyolu ayrıca açık kaynaklarda örgütün kaset ve ses montajlama işini yaparak bilgi işlem kısmı sorumlusu olduğu değerlendirilen Emre Erus un da dayısı.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu, Onur Orhan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ