USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

FETÖ'ye tepki için Almanya dan Türkiye'ye bisikletle geliyor

Almanya nın Münih şehrinde yaşayan Serdar Çakmak, FETÖ nün darbe girişimini kınamak ve Türk halkının yanında olduğunu göstermek için Almanya dan Türkiye ye bisikletle geçmeyi hedefliyor. - Anadolu Ajansı

FETÖ'ye tepki için Almanya dan Türkiye'ye bisikletle geliyor
01-09-2016 08:17
Google News

ZAGREB

Almanya nın Münih şehrinde yaşayan Abdurrahman Serdar Çakmak, Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak ve Türk halkının yanında olduğunu göstermek için Almanya dan Türkiye ye, yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolu pedal çevirerek geçmeyi hedefliyor.

Bisiklet yolculuğuna Almanya da 25 Ağustos ta başlayan Çakmak, Avusturya nın ardından Hırvatistan ın başkenti Zagreb e geldi.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Münih te terzilik yaptığını ifade ederek, 15 Temmuz gecesi Türkiye de yaşanan darbe girişiminin ardından "anavatanı"na bisikletle gitme kararı aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın o gece halkı meydanlara çağırmasından son derece etkilendiğini ifade eden Çakmak, yolculuğunun sonunda Ankara ya ulaşarak yanında taşıdığı Türk bayrağını Erdoğan a teslim etmeyi hedeflediğini aktardı.

"Bu millet bir ölürse bin dirilir"

Çakmak, FETÖ nün hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı, millet ve şehitler tarafından önlendiğine işaret ederek, "Vatanımızda ve gurbette yaşayan herkes, ezan, vatan ve sancağın düşmemesi için birlik içerisinde hareket etti." dedi.

Avrupa nın, darbe girişimi karşısında gerçekleri çarpıttığını belirten Çakmak, Avrupa nın bu tutumuna "modern çağın" anlayacağı bir mesaj vermek istediğini ifade etti.

Çakmak, yaptığı bisiklet yolculuğuyla Avrupa nın iki yüzlü tutumuna karşı olduğunu göstermek istediğini vurgulayarak, "Millet uğruna ölmek şereflerin en büyüğüdür. Bu millet bir ölürse bin dirilir." diye konuştu.

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ