USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'FETÖ, kurban bağışlarımızı alıp bizlere darbe olarak döndürdü'

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkan Satır, "FETÖ, toplumumuzun duygularını sömürerek kurban bağışlarımızı, eğitim katkılarımızı alıp bizlere darbe olarak geri döndürdü." dedi. - Anadolu Ajansı

'FETÖ, kurban bağışlarımızı alıp bizlere darbe olarak döndürdü'
01-08-2017 20:22
Google News

MALATYA

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Toplumumuzun duygularını sömüren bu grup yardımlarımızı, kurban bağışlarımızı, eğitim katkılarımızı alıp bizlere darbe olarak geri döndürdü." dedi.

Satır, beraberinde Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu üyeleri AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ve CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ile Malatya Valisi Ali Kaban'ı ziyaret etti.

Kentteki kurum müdürleri ve dernek temsilcileriyle de görüşen Satır, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gıda bankacılığı, israf, yardım bankacılığının dünyadaki örneklerini ve Türkiye'deki ihtiyaçları incelemek üzere bir alt komisyon kurduklarını hatırlatan Satır, bu konuda iyi örnekleri yerinde incelediklerini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi

Satır, konuşmasında FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinerek büyük bir travma yaşadıklarını söyledi.

"Toplumumuzun duygularını sömüren bu grup yardımlarımızı, kurban bağışlarımızı, eğitim katkılarımızı alıp bizlere darbe olarak geri döndürdü." diyen Satır, şunları kaydetti:

"Bunu hep birlikte yaşadık. Dolayısıyla çok daha duyarlı ve bilinçli olmamız lazım. Burada sivil toplum örgütlerine, belediyelere ve kamuya düşen görevler var. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi araştırma komisyonu, inceleme komisyonu olarak, Dilekçe Komisyonu altında kurmuş olduğumuz bu komisyonda tüm bunları içeren bir rapor hazırlayacağız ve kamuoyu ile paylaşacağız."

Vali Ali Kaban ise bugün her türlü israfın önlenmesi ve sosyal yardımların hedefine daha etkili ulaşabilmesi için neler yapılabilir bunu görüştüklerini kaydetti.

Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğüne, geleceğe umutla baktığına ve her alanda büyük çalışmalar başlattığına işaret eden Kaban, bunlardan birinin de TBMM Dilekçe Komisyonunun israfın önlenmesine yönelik çalışması olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Volkan Kaşik

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ