USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'FETÖ, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdit'

Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Softiç, FETÖ'nün sadece Türkiye'nin sorunu olmadığın veya sadece Türkiye'yi tehdit etmediğini belirterek, "Bu örgütün faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde bir tehdit olduğunu biliyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

'FETÖ, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdit'
27-01-2017 14:47
Google News

ANKARA - ECENUR ÇOLAK

Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Safet Softiç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sadece Türkiye'nin sorunu olmadığın veya sadece Türkiye'yi tehdit etmediğini belirterek, "Bu örgütün faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ve Bosna Hersek için de bir tehdit olduğunu biliyoruz." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Softiç ile Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki yapılanmasına değinen Halklar Meclisi Başkanı Softiç, şöyle konuştu:

"Biz 15 Temmuz'dan önce bu örgütün nasıl bir örgüt olduğunu tam olarak bilmiyorduk. Biz İslam dinini, barış dinini kullanarak aslında sivil halka tanklarla ve tüfeklerle ateş açabilecek bir örgüt olduğunu da tahmin edememiştik. O gece çok korkunç bir geceydi. Size de şunu söyleyebilirim ki Bosna Hersek'te de o gece sabaha kadar birçok insan uyumadı ve olayları takip etmek için ayakta kaldılar. Biz bugün zaten öncelikle verdikleri mücadeleden dolayı Türk halkına olan hayranlığımızı dile getirmek için, Türkiye'nin olaylardan daha güçlü bir şekilde çıktığını görmek için ve hayatını kaybeden insanlar için başsağlığı dileklerimizi şahsi olarak iletmek adına buradayız."

Softiç, bu örgütün sadece Türkiye'de değil dünyada 170 ülkede faaliyet yürüttüğünü, bu nedenle örgütün gösterilenden çok farklı bir örgüt olduğunu anlayabildiklerini ifade etti.

"Bu örgütün faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde bir tehdit olduğunu biliyoruz"

Hem Başbakan Binali Yıldırım hem de TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ile olan görüşmelerinde ülkedeki FETÖ yapılanması sorununu çözmek için çaba göstereceklerini ve ülke kanunları çerçevesinde mücadele edeceklerini teyit ettiklerini aktaran Softiç, "Bu sorunun sadece Türkiye'nin sorunu veya sadece Türkiye'yi tehdit eden bir örgüt olmadığını biliyoruz. Bu örgütün faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ve Bosna Hersek için de bir tehdit olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

"Boşnakça'nın Türkiye'de okutulması çok güzel bir gelişme"

Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç de Türkiye ile Bosna Hersek'in siyasi, kültürel, çok iyi ikili ilişkilere sahip dost ve kardeş ülkeler olduğunu belirterek, ilişkilerin daha da geliştirilmesi temennisinde bulundu.

FETÖ'nün başarısız darbe girişimini de değerlendiren Caferoviç, bunu duyduklarında şok olduklarını söyledi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak desteğini ifade ettiğini hatırlatan Caferoviç, "Allah'a çok şükür ki demokrasi, Türkiye'nin demokratik kurumları ve Türk halkı kazandı." ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Enes yıldız
Enes yıldız 8 yıl önce
2008 yılında İstanbul ili Tuzla İlçesi Akfırat Belediyesinde Meydana gelen yolsuzluk,silahlı eylemler ve mafya vari olaylardan dolayı 04.04.2008 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bana ve aileme yapılan saldırılar ile Belediyedeki yolsuzluklar hakkında şikayette Bulundum.
 
Ancak Belediye Başkanı Hilmi YILDIZ ve oğlu Enes YILDIZ 2008 yılındaki siyasi ve Bürokrasideki güçlü nüfusu ile 04.04.2008 günü Organize Şube Müdürlüğüne haklarında Şikayetçi olduğumuzu Ali Fuat Yılmazer, Başkomiser Nazmi MUSLU ve Organize de görevli polis memuru Ahmet Gülşen vb. bağlantıları vasıtasıyla (istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı CMK 250 Madde ile Yetkili Soruşturma No:2008/1891 sayılı ) aynı gün öğrenmiş ve kardeşimin iş yeri adamları olan 5 kişi tarafından basılarak kardeşim yaralanmıştır.
Sonradan FETÖ cü olduklarını öğrendiğim Hilmi Yıldız ve Oğlu Enes Yıldız'ın Bürokraside ve Etrafındaki yapı içerisinde Bağlantılarını kullanarak 2013 yılında Eski Savcı Sadrettin Sarıkaya ya arsa verilmesi, Fatih Nadi Doğan Resüt de ortakları Resüte para aktarılması, Döküm için Tepeören de Arsa ve Benzinlik yeri verilmesi, Şanlıurfa Eski valisi Yusuf YAVAŞCAN a para aktarılması ve oğlu Abdullah yavaşcanın burs ödemeleri,vb Bağlantıları hakkındaki detaylı bilgileri Sayın Savcılığınızın TAKDİRİNE sunacağım
 
Hilmi Yıldız ve Enes Yıldız Milyonlarca Liralık YOLSUZLUK ve MAFYA vari yapılanması ile birlikte Bürokraside ki nüfusunu da kullanarak yapmış olduğu eylemlerini Bugün FETÖ denen ve ülkemizi ele geçirmek için kalkışmada bulunan bir TERÖR ÖRGÜTÜNÜN kendilerine kumpas kurduğunu ve mağdur olduklarını söyleyerek Beraber yargılandıkları ve yolsuzluklarına iştirak eden kişiler ile aleyhlerine şikayetçi olup davacı olan kişilerede bize bunu FETÖ devleti ele geçirmek için yaptı. Şimdi Biz bunları şikayet ettik yakında bizim suçsuz (!) olduğumuz ispatlanacak siz merak etmeyin ben bu sefer konuyu Hallettim (!) gibi telkin ve tehdit vari sözler ile (2008 yılında da aynı şekilde insanların üzerinde baskı kurarak korku ve şiddet eylemleri yapıyordu.)
Tarihinin En büyük Yolsuzluk olayını ( Gazete ve İnternet Haberleri EK : ) ÖRTBAS ettirmeye ve kendilerini bu şekilde güya suçsuz göstermek için sulandırmaya çalıştığını söylediği kişilerden ve Kartal 8. Ağır Ceza mahkemesinde görülmekte olan 2014/114 sayılı Dosyadan Öğrenmiş Bulunmaktayım.
 
Sayın Savcılığınıza Bu Kişilerin 2008 yılından 2016 Yılına kadar Bürokrasideki güçlerini de gösterir bir Bilgilendirme Yapmak İstiyorum. Takdiri de Sayın Savcılık Makamınıza Bırakıyorum.
 
1- 04.04.2008 tarihinde İEM Organize Suçlarla Mücadede Şube Müdürlüğüne yapmış olduğum şikayet konusu aynı gün Enes Yıldız a FETÖ ‘den 672 sayılı KHK ile ihraç edilen Emniyet Amiri Nazmi MUSLU ve organizede görev yapan polis memuru Ahmet Gülşen tarafından bilgi olarak veriliyor.(2008/1891 Savcılık İddianamesi ve EK ifadeler : ) ve Enes YILDIZ adamlarını kardeşimin iş yerine göndererek kardeşimin bıçaklanmasını ve bana da herşeyden haberim var ayağınızı denk alın mesajını gönderiyor. Ersin aydın mahkeme İFAEDESİ EK: 
 
2- 04.04.2008 Tarihinde İEM Organizeye yaptığım şikayeti ile ilgili : Mahkeme huzurunda Başkan ve avukatları madem bu yozsuzlukları biliyordun neden daha önceden şikayet etmedin de bugüne kadar bekledin demesi üzerine Ben 04.04.2008 Tarihinde bizzat ismim ile Organizeye şikayette bulunduğumu bunun mahkemece sorulmasını talep ettim. Ancak organizeden gelen cevabi yazıda HC isimli bir şahsın organizeye herhangi bir müracaatının olmadığını belirtir bir yazı gönderdiklerinde hayretler içerisinde kalmıştım. yaklaşık 2008-2016 yılları arasında 8 SENEDİR bu şikayetim ile ilgili Organizeye müracaatımın olduğunu ve buna dair ne tür bir işlem yapıldığına dair evrak verilmesini yazılı ve sözlü (BİMER aracalığı ve dilkeçe ile ) talep ettiğimde şahsıma da defaeten herhangi bir müracaatınız yoktur şeklinde bilgi verilmistir. Hem mahkeme heyeti hem de BİMER başkalığına YALAN BİLGİ VERİLMİŞTİR.
Darbe tesebbusunden sonra yani TAM 8 SENE SONRA emniyette iyi niyetli emninyet mensuplarının gelmesiyle 26.12.2016 tarihinde yapmış olduğum şikayeti ispatlar bir YAZI ALABİLDİM ancak dosyanın nerede olduğunu ANADOLU ve ÇAĞLAYAN ADLİYELERİNDE tüm aramalarıma rağmen henüz bulamadım. (Mahkeme.Bimer,Emniyet Cevabi Yazısı EK: )
 
3- Yolsuzluk davasiyla ilgili 2013 yilinda dava devam ederken 2009/69 sayili istanbul 9. Agir ceza mahkemesinde davanın görüllmesi esnasinda Hilmi Yildiz ve oğlu Enes yildiz’ in Tokattaki Resut sut fabrikasinin ortaklari Cemallettin Doğan ve kardeşi Avukat Fatih Nadi DOĞAN ın ortak tanıdıkları ESKİ SAVCI SADRETTİN SARIKAYA ya bizim davada da duruşma savcısı aynı zamanda bu kişi dava günü olan 25.01.2013 gününden 3 gün önce 22.01.2013 tarihinde oğulları Enes ve Mehhmet Akif yıldız ile ortakları Mustafa GERZ ve amcaları Tufan Yıldız ile birlikte Tepeören mahallesi 48 parsel de bulunan araziyi davanın takibi için savcıya vermişlerdir. Kaymakamlık kamera kayıtları incelendiğinde olay görülecektir.(kaymakamlık da görevli olan bilgi işlem elemanı akfıratlı Murat isimli şahıs sahte şeyh ve Yıldız ailesinin yakınları ve onlar adına iş yapan elamanlarıdır.)
arazi verme işini yukarıda isimleri yazılı şahıslar organize etmişlerdir. ENES yıldız ın kardeşi Mehmet akif ve ortağı Mustafa GERZ in emlak büroları halen FETÖ ye finans sağladıkları gerekçesiyle mühürlenmiştir.
arazi verme işini RESÜT teki eski ortakları avukat Fatih Nadi DOĞAN ve Cemalletin DOĞAN organize etmişlerdir. Bu kişilerinde Tepeörende Belediyeden benzinlik yeri ve 1323 parselde arazileri ile Döküm yapılarak kazandıkları para konularını da ispatlıycam. EK: Tapu kaydı Sadrettin SARIKAYA ve Duruşma savcısı Olduğuna daire Duruşma Tutanağı
 
4- Tokat ili Reşadiye ilçesinde bulunan ve kapanan Resüt süt ve süt ürünleri firması ile istanbul Kartal da bulunan Yıldız kardeşler şirketlerininin ortakları (2009/69 sayılı davanın iddianame ve müfettiş raporlarında mevcuttur.) Cemalettin DOĞAN Kardeşi Avukat Fatih Nadi Doğan ve Cemalletin Doğanın eşi Türkan Doğan akfırat sınırlarında 7130/5 parsel sayılı Benzilik yeri,1323 parsel sayılı araziler verilmiştir. ve bu arazilere binlerce kamyon hafriyat dökümü yaptırarak fetö üyesi olduğunu yeni öğrendiğim Fatih nadi doğan ve cemalettin doğan a enes yıldız ve hilmi yıldız milyonlarca lira para aktarılmasını sağlamışlardır.
Ek:parsel bilgileri ve döküm görüntüleri , tapu kayıtları eski ve yeni parsel sahipleri olarak tapudan savcılık makamınca yemin edilebilir.
 
5-Enes Yıldız Tuzla Marina da fetöcü olduğunu sonradan öğrendiğim Alaçatı Muhallebicisi Mehmet Ali Sarı ile önce ortak olmuşlar daha sonra da 2 milyon TL vererek devraldığı Alaçatı muhallebicisi isimli firmayı 18.08.2015 tarihinde ÖZYILDIZ gıda ürünleri sanayi ve ticaret ltd. şirketinin üzerine almış Enes YILDIZ ve Özkan Özyurt ile birlikte DARBE KALKIŞMASININ hemen akabinde 25.07.2016 tarihinde acele bir şekilde ASDAYT Gıda ve Dış ticaret Anonim Şirketine (Hande DEMİR ve Ahmet ÖZTÜRK e)devretmişlerdir.
Kendi Firmalarınının da izi bulunması diyerek 05.12.2017 tarihinde Ünvan değişikliği, İş yeri adres nakli ve Ortak değişikliği yaparak Fetö ile olan irtibatının kaybolması için birtakım tedbirler almışlardır.
 
6-Hilmi Yıldız ve Enes Yıldız Fetö üyesi Urfa eski valisi Yusuf Yavaşcan ve oğlu Abdullah Yavaşcan a para aktarılması ve menfat temin edilmesi ;
Urfa valisi Yusuf Yavaşcan ‘ın oğlu Abdullah yavaşcan Okan üniversitesine Belediye Başkanı Hilmi Yıldız kontenjanından kayıt ettirilerek okul masrafları ve paraları belediye imkanlarından karşılanmıştır. eski vali sık sık akfırata gelir ve kendisine dönem dönem ödemeler başkan tarafından ödemeler yapılırdı.yapılan bu ödemeler İçişleri müfettiş raporları ve savcılık iddianamelerinde mevcuttur. 2009/69 sayılı 9.Ağır ceza mahkemesi ve yeni 2014/114 istanbul Anodolu 8.ağır ceza mahkemesinde mevcuttur bu işlemler.
 
7-Hilmi Yıldız’ın kızı Zeynep yıldız ve Akfırat beldesinden Maltepe özel Çoşkun Kolejine giden tüm öğrencilerin servis ve okul paraları belediye imkanlarından ödenirdi ve ayrıca okul için eksik olan tüm istekleri okulun sorumlusu olarak seçtikleri Hilmi yıldız tarafından tedarik edilirdi.otobüs,alet ve edavet,asfalt park ve bahçe malzemesi vb tüm masrafları Hilmi Yıldız karşılardı.bu görevi ona AKfırat Beldesinin belediye olması için ANAP zamanında devamlı köyden % 100 oy alan Halit DUMANKAYA ve sahte Şeyh Yaşar Yılmaz vermişlerdi. (internetten kısa bir araştırma yapıldığında görülecektir ve ayrıca yapılan ödemeler müfettişler tarafından rapor olarak mahkemeye 2008 yılında sunulmuştur.
 
8- Hilmi Yıldız ve oğlu Enes yıldız Benim davadan vazgeçmem ve şikeyetimi geri çekmem için halen bana ve aileme göz dağı vermeye devam etmektedirler. bunlardan bir tanesi 30 mart 2013 tarihinde 3 şahıs tarafından aracım kaz süsü verilerek durdurulmuş ve 2 şahıs tarafından saldırıya ugradım. Saldırıyı yapan şahıslar enes yılsız ve Başkanın koruması Zülküf Akmanın (bu davada 3 sene tutklu kaldı) yakınları vural alp ve adamları yapmıştır. Bu şahıslarda 3 er yıl hapis cezası almışlardır. Ek:Mahkeme Kararı
9- En son olarak da eşime ait araç gözdağı verilmek için Babamların kapısının önünde kimliği belirsiz 4 şahıs tarafından 04.01.2017 günü saat 01.20 sularında kurşunlanmıştır. Bununla ilgili olarak karakola şikayette bulunduk video görüntüleri karakolda mevcuttur şikayet evraklarıda ektedir.
 
2008 Yılında yaptığı yolsuzluklardan dolayı AK Partiden de ihraç edilen Kamu ve Belediye kaynaklarını kendi ailesi,sahte şeyh yaşar yılmaz ve sonradan fetöcü olduklarını öğrendiğim ve asalak gibi devlet imkanlarına musallat olmuş bu kan emici insanları şikayet ettiğim için benim ve ailemin başına birçok saldırı ve olaylar gelmiştir. Bahsi geçen yolsuzluk olayları bugün olsa yine hiç gözü kırpmadan gider aynısını yapardım ve şikayet ederdim.Tüyü bitmemiş insanların ve 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını kendi cemaat ve mafya vari yapılarına nasıl peşkeş çekildiğini devlete ait arazilerin sahte şeyhin üzerine nasıl geçirildiğini dava dosyalarını ve müfettiş raporlarını incelediğiizde sizlerde göreceksiniz.
Şimdi bu Tarihinin En Büyük Yolsuzluk olayını ÖRTBAS ettirmek ve en büyük düşmanları ve başlarına bunların gelmesinin sebebi olarak gördükleri beni 2008 yılında susturmaya çalışmak ve cezaevine attırmak için vermiş oldukları ugraşlarını son koz olarak kendilerini FETÖ mağduru gibi gösterip aklamaya çalışan ve asıl Devlet Kaynaklarını FETÖ cü ortaklarına ve Sahte Şeyhleri Yaşar Yılmaz a yediren bu Mafya vari yapının yaptıklarını siz sayın Savcılık Makamının takdirine bırakıyorum.
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ