USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: Hakemin haklı olduğu tek yer, Alper'i ve Volkan'ı atmaktı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş'la deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları maçta yaşanan gerginlikleri ve hakem hatalarını sert bir dille eleştirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: Hakemin haklı olduğu tek yer, Alper'i ve Volkan'ı atmaktı
02-03-2018 03:39
Google News

Ä°STANBUL (AA) - KarşılaÅŸmadan sonra düzenlenen basın toplantısında oldukça sinirli olduÄŸu gözlenen Kocaman, hayatında ilk defa maçı yorumlamayacağını belirterek, "Oyundan bahsetmenin anlamı yok. Ä°lk maç da aynı ÅŸekildeydi. Acayip ÅŸeyler oluyor burada. Oyunun içine fazla girilemiyor. Aşırı sertlikler, inanılmaz toleranslar. Buradan beraberlikle çıkmamız mucize!" ifadelerini kullandı.

Maç içinde sakin kalmaya çalıştığını ancak itiraz etmemenin mümkün olmadığını aktaran Aykut Kocaman, "Fazla bu konuya girmek istemiyorum, sonra aÄŸzımdan çıkan kelimeler baÄŸlayacı olacak. Bu statta maç oynamak zor. Ä°tiraz etsen dert, etmesen dert. Ä°tiraz etmesem oyuncu grubumu kim koruyacak. Etsem, ÅŸekilsel olarak istemediÄŸim ortamda oluyorum. Maçı bir kere seyretsinler. Uydurma uydurma fauller. Karşılığının olmayacağını bildikleri için BeÅŸiktaÅŸlı oyuncular rahat. Kaderimize razı olup bekleyelim mi yani?" dedi.

"Hakemin haklı olduğu tek yer, Alper ve Volkan'ı atmak"

Kocaman, futbolcuları Alper Potuk ve Volkan Demirel'in gördüÄŸü kırmızı kartların doÄŸru bir karar olduÄŸunu dile getirdi.

Aykut Kocaman, "Sarı kartı bulunan Volkan'ı oyundan almayı düÅŸündünüz mü?" sorusuna ise ÅŸu cevabı verdi:

"Ä°ki oyuncu deÄŸiÅŸikliÄŸi yapmıştık. Volkan böyle gerilimli maçları biliyor. 10 kiÅŸi kalınca uzun süre hırpalandık. Kaleci deÄŸiÅŸtirmek en sıkıntılı süreçlerden biridir. Yüzde 100 hakem haklı. Maçta hakemin haklı olduÄŸu tek yer, Alper'i ve Volkan'ı atmaktı."

"Türkiye'de Fenerbahçe için ÅŸampiyon olmak kolay deÄŸil"

Kocaman, kupadaki Akın Çorap Giresunspor maçından sonra yaptığı açıklamaları da hatırlatarak, belirli sebeplerden dolayı Fenerbahçe'nin ÅŸampiyon olmasının zor olduÄŸunu yineledi.

Sahaya her maçı kazanmak için çıktıklarını vurgulayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, "Bir süre 10 kiÅŸi, sonra 9 kiÅŸi yürekten mücadele eden bir grup var. Bir taraftan rakiplerle, bir taraftan da kendi içimizde mücadele ediyoruz. Fenerbahçe de bütünlüÄŸün olduÄŸunu söylemek zor. Taraftar-oyuncu birliÄŸini kurmak lazım. Fenerbahçe için zaten Türkiye'de ÅŸampiyon olmak zor!" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Geçen hafta BeÅŸiktaÅŸ maÄŸlubiyetiyle 21 resmi maç sonra yenildiklerini hatırlatan Kocaman, "Beraber yarıştığımız rakiplerimiz pek çok maÄŸlubiyet aldı bu süreçte. Biz maÄŸlup olunca her ÅŸey sil baÅŸtan yapılıyor. Bunu anlayabilmek mümkün deÄŸil." diye konuÅŸtu.

Aykut Kocaman, fikstürden ÅŸikayetini de tekrar dile getirerek, derbinin çarÅŸamba günü yerine bugün oynamasını da eleÅŸtirdi.

Çarşı Grubu'na tepki gösterdi

Kocaman, BeÅŸiktaÅŸ'ın taraftar topluluÄŸu Çarşı Grubu'na da tepki gösterdi.

Bu grubun ligdeki derbiden sonra kendi aleyhine hakaret içeren paylaşımda bulunduÄŸunu belirten Aykut Kocaman, ÅŸunları kaydetti:

"Burada bana küfür ediliyor, bizim taraftar da öbür hocaya. Bana ve Åženol GüneÅŸ'e neden küfür ediliyor anlamıyorum. Yanlış. Acayip bir yere doÄŸru gidiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin. Uzaktan uzaÄŸa bu kadar takdir ettiÄŸimiz taraftar grubu Çarşı, benim fotoÄŸrafı yayımlayarak bir insanı aÅŸağılamaya çalışıyor. Van'daki insanlar için üstlerini soyunan insanlar bunlar. Sonra geliyorlar baÅŸka bir insanı aÅŸağılamaya çalışıyor. Nedir bu ya? Çarşı da bu haldeyse ne diyelim. Ben de evimde o canlılardan biriyle yaşıyorum. ÜzüldüÄŸüm, benzetildiÄŸim hayvan deÄŸildir, ben kendimi biliyorum çok ÅŸükür. Tuz kokmuÅŸ."

Muhabir: Erkan Tiryaki

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi