USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe-Molde! Muhtemel 11'ler...

GÜNÜN MAÇI - Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki ilk maçında Molde'yi ağırlıyor

Fenerbahçe-Molde! Muhtemel 11'ler...
17-09-2015 07:03
Google News

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe ile Norveç'in Molde takımı karşı karşıya gelecek..

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek.

Mücadeleyi TRT Spor naklen yayınlayacak. Dilerseniz bu zorlu mücadeleyi hem mobil telefonlarınızdan hem de bilgisayarlarınızdan Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla anbean takip edebilirsiniz.

BU SEZON AVRUPA'DA 5. MAÇ

Grup maçlarına 3 puanla başlamayı hedefleyen sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa'da 5. maçına çıkacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 0-0 ve 3-0'lık skorlarla elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise Yunanistan'ın Atromitos ekibini her iki maçta da yenerek (1-0, 3-0) tur atladı.

MOLDE, STANDARD LIEGE'İ ELEDİ

Molde de Fenerbahçe gibi bu sezon Avrupa macerasına 'Devler Ligi' umuduyla başladı. UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde Ermenistan'ın Pyunik takımını eleyen Norveç ekibi, 3. ön elemede Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb ekibine elendi. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Molde, Belçika'nın Standard Liege takımını saf dışı bıraktı.

FENERBAHÇE'DE ÖNEMLİ EKSİKLER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasındaki ilk maçına önemli oyuncularından yoksun çıkacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan stoperler Abdoulaye Ba ve Simon Kjaer ile Diego Ribas, Molde karşısında forma giyemeyecek. Kasımpaşa maçından sonra ağrıları olduğu için dinlendirilen Josef de Souza ve Luis Nani'nin ise Molde maçında sahada olması bekleniyor.

ALVES KARARI PEREIRA'NIN

Sakatlığını atlatarak takımla çalışmalara başlayan Bruno Alves'in oynayıp oynamayacağına teknik direktör Vitor Pereira karar verecek.

Portekizli teknik adamın hazır olması durumunda Alves'i ilk 11'de oynatması bekleniyor. Pereira, ilk 11 kurgusunu ise Alves'in durumuna göre belirleyecek. Tecrübeli teknik adam, Alves oynamazsa Kasımpaşa maçında olduğu gibi stoper bölgesinde Kadlec-Mehmet Topal ikilisine görev verecek.

LAZAR MARKOVIC İLK 2 MAÇTA CEZALI

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sırp futbolcu Lazar Markovic ise cezası nedeniyle Molde karşısında oynayamayacak. Geçen sezon Liverpool formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Basel maçında rakibine yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Markovic, UEFA'dan 4 maç ceza almıştı.

Bu cezanın ikisini Liverpool'un UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile oynadığı maçlarda çeken Sırp futbolcu, kalan iki maç cezasını ise Fenerbahçe'de tamamlayacak. Markovic, sarı-lacivertlilerin Molde ve Celtic'le yapacağı maçlarda cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE, 70. GALİBİYET İÇİN...

EFA Avrupa Ligi A Grubu'nda ilk maçında Norveç'in Molde takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında 195. sınavına çıkacak.

Farklı kulvarlarda bugüne dek çıktığı 194 maçın 69'unu kazanan sarı-lacivertli ekip, 87 maçı yitirdi, 38 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bu maçlarda rakip fileleri 241 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 297 gol gördü.

KADIKÖY, AVRUPALI'YA DAR GELİYOR

Fenerbahçe, iç sahada 97. Avrupa kupası maçına Molde karşısında oynayacak.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 96 Avrupa kupası mücadelesinde 46 galibiyet aldı, 20 maçta berabere kaldı, 30 kez de yenildi.

İç saha maçlarında rakip fileleri toplam 141 kez havalandıran 'Sarı Kanaryalar', kalesinde ise 110 gol gördü.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Şener Özbayraklı
Bruno Alves
Michal Kadlec
Caner Erkin
Josef de Souza
Mehmet Topal
Ozan Tufan
Luis Nani
Robin van Persie
Jose Fernandao

MOLDE
Ethan Horvath
Martin Linnes
Joona Toivio
Vegard Forren
Per-Egil Flo
Eirik Hestad
Mattias Moström
Harmeet Singh
Etzaz Hussain
Mohamed Elyounoussi
Ola Kamara

SAAT: 20.00
STAT: ÜLKER STADYUMU
HAKEM: BENOIT BASTIEN (FRANSA)
YAYIN: TRT SPOR &

dikgazete.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ