USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurulu başladı

Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurulu başladı. Ülker Stadı'ndaki genel kurul, yönetim kurulu üyesi Fethi Pekin'in konuşmasıyla başladı.

Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurulu başladı
08-06-2024 18:52
Google News
İstanbul

Fenerbahçe Spor Kulübünün büyük ailesi olarak bir araya geldiklerini vurgulayan Pekin, "Her seçimli genel kurulda olduğu gibi kulübümüzün geleceğini belirlemek için önemli bir adım atıyoruz. Kulübün yol haritasını belirlemek, daha da büyümesini sağlamak için birlikte kararlar alacağız. Kulübümüzün sadece sahada değil her alanda başarılı olması için hep birlikte çalışacağız. Bugün burada geleceğe umutla bakıyoruz. Unutmayalım ki sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, kazananın Fenerbahçe olmasını temenni ediyorum. Çünkü en büyük zafer birlikte hareket ederek kulübümüzün değerlerini ve başarısını korumak, daha da ileriye taşımaktır." ifadelerini kullandı.

Başkan adaylarından Ali Koç ve yönetim listesinde yer alan isimler kongre divan başkanlığı için Vefa Küçük ismini önerirken, diğer başkan adayı Aziz Yıldırım ve yönetim listesindeki isimler, aynı zamanda Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu'nu önerdi.

Yapılan oylama sonrasında kongre divan başkanlığına Vefa Küçük seçildi.

Kongre divan başkanlığına seçildiği için üyelere teşekkür eden Küçük, gündemi oylara sundu. Kongre gündemi, oy birliğiyle kabul edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından genel kurul başladı.

Sarı-lacivertli kulübün genel kurulunda yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okunacak, başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile denetim kurulunun ibra edilmesi üyelerin oylarına sunulacak.

Genel kurulda 1 Haziran 2024-31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçe de okunarak üyeler tarafından oylanacak.

Yarın yapılacak oy kullanma işlemi öncesinde bugün sandık kurulları başkan ve üyeleri seçilerek günün programı tamamlanacak.

Fenerbahçe Kulübünün kongresinde gerginlik

Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda gerginlik yaşandı.

Genel kurulun divan başkanlığı için Şekip Mosturoğlu ve Vefa Küçük, üyelerin oylarına sunuldu.

Yönetici Fethi Pekin, Vefa Küçük için oylama yaptırdıktan sonra 'İkinci oylamaya gerek kalmadı.' ifadesini kullandı ancak Şekip Mosturoğlu'nu da üyelerin oylarına sundu.

Kongre divan başkanlığına Vefa Küçük seçilirken oyların eşit olduğu ve seçimin oldu bittiye getirildiği yönünde Aziz Yıldırım kanadından itiraz geldi. Avukat Savaş Adalet, oylamaya itirazda bulundu ve itiraz dilekçesini Fethi Pekin'e sundu.

Kulüp başkan vekili Erol Bilecik'in konuşması sırasında Aziz Yıldırım, kürsüye doğru hareketlendi. Aziz Yıldırım'ın kürsüye gelmesi üzerine Ali Koç ayağa kalkarak kendisini karşıladı. İkilinin el sıkışmasının ardından taraftarlar "Fenerbahçe" şeklinde tempo tuttu.

Kürsüde genel kurul divan başkanlık seçiminden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Aziz Yıldırım, Vefa Küçük'e hitaben "Sen oraya seçilmeden oturdun." ifadesini kullandı.

Vefa Küçük, kongre üyelerine "Kürsü işgal edilmiştir." derken Aziz Yıldırım'a 30 saniye konuşma hakkı tanıdığını duyurdu.

Mikrofona gelerek kongre üyelerine seslenen Aziz Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler 1 dakika beni dinleyin. Burada Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz. Ancak yapılan seçim gayri demokratik oldu. Ben buradan ayrılıyorum, yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarımdan isteyen ayrılabilir, isteyen kalabilir. Hepinize teşekkür ediyorum." diyerek stadı terk etti.

Başkan adaylarından Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertlilerin itibarını korumak ve kulübü hak ettiği yere getirmek için aday olduğunu belirtti.

Sarı-lacivertli kulübün Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulunun ilk gününde başkan adaylarından Aziz Yıldırım, kongre divan başkanlığı seçiminin usulsüz yapıldığı iddiasıyla stadı terk etmişti.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, kongrenin kazananının Fenerbahçe olması temennisinde bulundu.

Fenerbahçe'ye gönül verenlerin mutlu olmadığını düşündüğünü belirten Yıldırım, "Hatırlarsanız kürsüden size yaptığım son konuşmada 'Buradan üzülerek gidersiniz.' demiştim. Kimse bir daha üzülmesin diye karşınıza tekrar gelmiş bulunuyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse, yeniden aday olmayı gerçekten düşünmüyordum. Ancak Fenerbahçe'nin maruz kaldığı haksızlıklar ve mevcut yönetimin bu duruma karşı gereken tepkiyi gösterememesi, süreci doğru yönetememesi beni bu noktaya getirdi. Bu sebeple, kulübümüzün hak ettiği duruşu ve gücü geri kazanması için aday olmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

Mevcut yönetimin süreci yanlış yönettiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'nin itibarını korumak ve Fenerbahçe'mizi hak ettiği yere getirmek için sizden bu emaneti bir dönemliğine talep ediyorum. Trabzonspor maçından sonra yaşananlar yıllarca başkanlık yapmış biri olarak değil bir Fenerbahçeli olarak beni derinden yaraladı. Trabzon'da oyuncularımızın sahada gösterdilkleri onurlu duruşu, maalesef 2 Nisan'da stadımızda mevcut yönetim gösterememiştir. Kabul edilemez bu duruma sessiz kalmamak için buradayım. Fenerbahçe kimseye blöf yapmaz! Yapmayacağı bir şey için vadedip 22 bin kişiyi toplayıp şov yapmaz. Maalesef o gün Fenerbahçe tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. O gün, herkes Fenerbahçe'nin birlikteliğini, gücünü göstermek için toplandı. Ancak, ne yazık ki büyük bir hayal kırıklığı ve aldatılmışlık duygusuyla stadımızdan ayrıldılar. O gün, ne yapacağını bilmeyen bir yönetimin, Fenerbahçe kongresinin arkasına saklandığı kara bir leke olarak tarihimize geçti. O gün yaşananlar da göstermiştir ki mevcut yönetim, Fenerbahçe'nin gerçek büyüklüğünü ve gücünü ne yazık ki kavrayamamıştır. Gereken kararlılığı da gösterememiştir."

Fenerbahçe'nin büyüklüğünü ve gücünü içeride ve dışarıda herkese tekrar göstereceklerini aktaran Yıldırım, "2 Nisan'dan sonra Urfa'da yaşananlar ise beceriksizliğin zirvesini temsil etmektedir. Adeta daha önce yaşanan basiretsizliklere tuz biber ekilmiştir. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki Kuvayi Milliye ruhu ile yoğrulmuş, tarihi mücadelelerle dolu Fenerbahçe, hiçbir zaman yenilgiyi baştan kabul etmez, edemez. Fenerbahçe forması sahaya her zaman kazanmak için çıkar ve eğer sahada Fenerbahçe forması varsa sonuna kadar mücadele eder. Bundan sonra da her zaman öyle olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Süper Kupa maçına çıkılmamasını eleştiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sizin vicdanlarınıza sesleniyorum ve size soruyorum. 19 yaş altı takımını sahaya sürüp, mücadele etmeden, kazanabileceğin bir maçı rakibe vermek Fenerbahçe'ye ne kazandırmıştır? Tarih asla kaybedenlerin, ya da mücadele etmeden çekilenlerin hikayesini yazmaz. Mücadele edilmeden verilen o maçın sonunda da tarih, rakibin 1 kupa daha aldığını yazacak. O maçta 19 yaş altı takımı sahadaydı, çekildi diye kimse bakmayacak. Bu karar Fenerbahçe'nin onurunu ve gücünü zedelemiştir. Ayrıca şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın da kendisine olan güvenini zedelemiştir. Yönetim maalesef basiretsizce davranmıştır. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kamuoyu gücüdür. 3 Temmuz 2011 yılından bu yana amaç bu gücü etkisiz kılmak ve kulübü fethetmekti. 3 Temmuz da bunun için yapıldı. Yıllardır Fenerbahçe'nin karşılaştığı bu sıkıntıların temelinde organize bir kötülük olduğu doğrudur. Bunun en büyük sıkıntılarını da bizler yaşadık. Ama sevgili Fenerbahçeliler biz asla teslim olmadık. Teslim olacak bir anlayışa da asla prim vermedik."

Başkan Ali Koç'un, "Ali Koç'un başında olduğu Fenerbahçe, bu ligde hiçbir zaman şampiyon olamaz." açıklamasını talihsiz ve üzücü olarak nitelendiren Yıldırım, "Peki. Madem ki sizin başkanlığınızda Fenerbahçe şampiyon olamayacak. Kendisine soruyorum, bugün ne değişmiştir? Bu kulübün ruhuna, tarihine ve mücadeleci kimliğine uygun bir yönetim anlayışı neden sergileyemiyor? İş insanı Ali Bey'in Fenerbahçe sevgisini, sadakatini, fedakarlığını tartışmıyorum. Ancak kendisi Fenerbahçe'nin haklarını savunmak konusunda maalesef yeterli dirayete ve dirence sahip değil. Bildiğiniz gibi bir önceki sezon mevcut yönetim dünyanın en ünlü bir diğer hocası olan Jorge Jesus'la anlaşmıştı. Jesus buradan ayrılırken bu ligin sportif gerçekliği yok diye bir açıklama yapmıştı. Yani demek istediği biz saha içerisinde elimizden geleni yapsak da saha dışı etkenler bizim başarımızı engelliyor. Bu durumu doğru yönetmesi gereken teknik direktör mü? Yoksa yönetim mi?" şeklinde görüş belirtti.

"Ali Bey maalesef şımarık bir çocuk gibi davranıyor"

Aziz Yıldırım, Ali Koç ve yönetiminin süreçleri doğru yönetemediğini savundu.

Mevcut Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimini göndereceklerini aktaran Yıldırım, "Ali Bey maalesef okulda sürekli dayak yiyip, eve gelince her şeyi kırıp döken, şımarık bir çocuk gibi davranıyor. Bu süreçleri doğru yönetemedikleri için de Fenerbahçe'miz sürekli olarak hırpalanıyor. Madem ki Fenerbahçe'ye karşı düzenlenen tezgahları dağıtmak istiyorsun. Önümüzde TFF seçimi var. Fenerbahçe'yi 2 dönemdir iş insanı Ali Bey yönetiyor. Yine soruyorum. Ali Koç önümüzdeki TFF seçimlerinde 6 yıldır koyamadığı ağırlığı koyabilecek mi? Ben buna inansaydım ona oy verirdim. Ama inanmıyorum. Onun listesinden bir kişi ise çıkıp mevcut TFF Başkanı'ndan çok memnun olduğunu, kendisini sevdiğini söylüyor. Bu arada tren kaçıyor." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de oluşturdukları mirasın çarçur edilmesine gönlünün el vermediğini belirten Yıldırım, "Biz bu TFF yönetimini göndereceğiz. Ayrıca yaklaşan TFF seçimlerinden başlayarak anti Fenerbahçe lobisinin tüm organizasyonlarını dağıtacağız. Eyyamcı, iş birlikçi ve tezgahtar hakemlerin arkasındaki lobiyi tasfiye edeceğiz. Ayarlanmış fikstürlerin hesabını soracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben Aziz Yıldırım olarak bu saatten sonra kendime meşgale aramıyorum ama oluşturduğumuz mirasın da çarçur edilmesine gönlüm el vermiyor. Fenerbahçe hor görülüyor ve kimsenin gıkı çıkmıyor. Size soruyorum, bu tabloyu çocuklarınıza nasıl izah ediyorsunuz? Ben sizlere 6-0'ın mirasını bıraktım. Siz ise 6 yılda hiçbir başarı elde edemeyerek başka bir 6-0'ın mirasını bırakıyorsunuz. Bu da hiçbir başkana nasip olmaz ama siz bunu başardınız." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin zaferler için mücadele eden ruhunu yeniden canlandırmak istediklerini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hep birlikte, kulübümüzü yeniden zirveye taşıyacağız. Evet Fenerbahçe organize bir kötülüğün hedefinde. Bu doğru. Ali Bey bu konuda haklı. Doğru söylediği pek çok nokta var ama maalesef bu organize kötülük ile nasıl mücadele edeceğini bilmiyor çünkü Ali Bey Fenerbahçe'nin gücünü idrak edebilmiş değil. Ali Bey, iş insanı olarak Fenerbahçe'ye güç verdiğini zannediyor ve Fenerbahçe'ye yukarıdan bakıyor. Oysa, herkes bilmelidir ki Fenerbahçe'nin gücü, iş insanı Ali Koç'un gücünden çok daha büyüktür ve bu güç Fenerbahçe'yi engelleyecek tüm engelleri aşacak, ezip geçecek kudrettedir. Bizim kulübümüz hiçbir zaman yenilgiyi kabul etmemiştir. Ali Bey tekrar aday oluyor çünkü görüyorum ki 6 yıllık başarısızlığın sonunda kendi itibarını toparlamanın derdinde. Kendi itibarını kurtarmanın, Fenerbahçe'nin itibarından daha önemli olduğunu düşünüyor. Fenerbahçe'nin itibarı, bir kişinin itibarının çok daha ötesindedir."

"Mourinho'ya da başarılar diliyorum"

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'ya başarı dileğinde bulundu.

Ali Koç ve yönetimini Mourinho transferi için tebrik eden Yıldırım, "Biz kazanırsak da kendisiyle çalışmaya devam edeceğiz. Size soruyorum, lütfen vicdanınızla düşünün. Biz aday olmasaydık bugün nasıl bir seçim olacaktı? Biz Sayın Mourinho'yu getireceğimizi söylemeseydik anlaşma gerçekleşecek miydi? Bunu hepinizin düşünmesini istiyorum. Mevcut yönetim bu konuda doğru bir iş yaptığı için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Ancak Fenerbahçe Başkanlığı makamında oturan Sayın Ali Koç'un, basın toplantısında çevirmenlik yapması ve Mourinho'nun 'İlk kez bu kadar uzun bir basın toplantısına katıldım.' yorumu karşısında 'Türkiye'ye hoş geldiniz.' demesi kabul edilemez. Fenerbahçe Başkanı teşrifatçılık ya da çevirmenlik yapmaz. Ayrıca ülkemizi ikinci sınıf bir ülke gibi gösterecek bir sözü de asla söylemez, söylememelidir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, söz verdikleri her şeyi yapacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün Fenerbahçe'ye ait tüm tesislerde benim ve arkadaşlarımın emeği var. Seçimi kazandığımızda stadı büyüteceğiz. Kapasiteyi 60 binin üzerine çıkaracağız. Maçlar oynanırken çok hızlı bir şekilde bu işi de tamamlayacağız. Tüm projeyi hazırladık. Fenerbahçe her zaman için içinden bir başkan ve yönetim çıkarır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bugün Fenerbahçe'de maalesef bir liderlik sorunu bulunmaktadır. Ve mevcut başkan kendi itibarını Fenerbahçe'nin itibarının üzerinde gören bir anlayışa sahiptir. Biz ise bunu değiştirmeye kararlıyız. Ali Bey belki kulübün futbol şube sorumlusu olabilir, yaptıklarından da anlaşılacağı gibi başkanı olamaz, olmamalıdır. Kurumsal temsil, başka bir sorumluluk, duruş ve dirayet gerektirir. Biz bir dönem 'Memleket elden gidiyor.' derken bir duruş sergiledik. Başka kulüpler ele geçirilirken Fenerbahçe ele geçirilemedi. Bugün ise Fenerbahçe elden gitmektedir."

"Fenerbahçe sporun cumhuriyetidir"

Aziz Yıldırım, Ali Koç'un Fenerbahçe'nin satılabileceği konusundan bahsetmesine tepki gösterdi.

Fenerbahçe'nin satılmasına, şahıs ya da şirketlerin eline geçmesine asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yıldırım, "İş insanı Ali Bey, çıktığı bir televizyon programında, Fenerbahçe'nin satılabileceği konusundan bahsetmiş, bundan her yerde bahsediliyor. Bazı yönetim kurulu üyelerinden de daha önce benzer açıklamalar gelmişti. Herkes şunu iyi bilmelidir ki Fenerbahçe Türkiye'dir, Fenerbahçe sporun cumhuriyetidir. Fenerbahçe'nin satılmasına, bir şahıs veya şirketin eline geçmesine asla müsaade etmeyiz. Bu böyle bilinmelidir. Nokta." şeklinde görüş belirtti.

Fenerbahçe'yi layık olduğu noktaya çıkarmak istediklerini de ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe'nin hak ettiği saygınlığı ve gücü yeniden kazandırmak, bu büyük kulübü layık olduğu yere taşımak için buradayız. Fenerbahçe'nin büyüklüğüne ve tarihine yaraşır bir yönetim anlayışıyla, hep birlikte başaracağız. Sportif açıdan da kısaca birkaç şey söylemek istiyorum. Fenerbahçe'yi bu yıl mutlaka şampiyon yapacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. İkinci yılın sonunda bir Avrupa kupası alacağız. Üçüncü yılın sonunda ise Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak bir yapıyı kurmuş olacağız. Son bir şey daha söyleyerek sözlerime son vermek istiyorum. Sayın Ali Koç, bugün dönemimizde olan bazı yanlış uygulamaları açıklayacakmış. Bu tarz bir şey söylüyorlar. Kendisine çağrımdır; varsa bir yanlışlık pazartesi hemen git dava aç. Ben FETÖ mahkemelerinde hesap vermiş adamım. Gider yine hesabımı veririm. 6 yıl geçmiş. Bugünü mü bekledin. Lütfen git sen de dava aç. Gerçek ne ise ortaya çıksın. Fenerbahçe için birlikte, daha güçlü ve daha kararlı adımlar atmak dileğiyle. Yaşasın Fenerbahçe!"

Üyelerin konuşmalarından sonra kürsüye Başkan Ali Koç çıktı.

Ali Koç: "En büyük hayalım size 'İyi ki Ali başkanla devam ettik' dedirtmek"

Ali Koç, kendisini destekleyen ve desteklemeyen tüm Fenerbahçelilere "İyi ki Ali başkanla devam ettik" dedirtmenin en büyük hayali olduğunu söyledi.

Stada gelen herkese teşekkür eden Koç, "Fenerbahçe demokrasisine hep beraber değer kattık. Çok farklı bir gün bekliyorduk. 6 senedir hayal ettiğim çok istediğim ama gerçekleşmeyen buluşma bugün gerçekleşecekti ama yine olmadı. O kadar çok şey söylendi ve yapıldı ki son 6 ayda özellikle de son 2 haftada insan bunlara cevap veremediği zaman olmuyor. Atılan iftiralarda, söylenen yalanlarda bir gram doğruluk payı olmadığı zaman insan isyan ediyor." diye konuştu.

Mertçe, insanların gözüne bakarak konuşmayı sevdiğini dile getiren Koç, şöyle devam etti:

"En büyük hayalim 3 sene sonra, kayıtsız şartsız son 6 senede beni ve arkadaşlarımı destekleyen, yeri geldiği zaman ağır eleştiren ama kayıtsız şartsız Fenerbahçe olduğu için bizleri destekleyen insanlara bundan 3 sene sonra 'iyi ki Ali başkan ile devam ettik' dedirtmek. Hepinize borcum var. 'İyi ki yapmışız, iyi ki dayanmışız, iyi ki dayanma gücü vermişiz, bakın iş nereden nereye geldi' dedirtmek."

Fenerbahçe'nin devasa bir güç olduğunu aktaran Koç, "6 senede futbol dışında geldiğimiz nokta itibarıyla çok önemli mesafeler kat ettiğimizi söyleyebilirim. Biz dün Avrupa'nın batmaya en yakın kulübünden bugün kalkıp Jose Mourinho'yu getirecek konuma geldik. Bunu kim küçümsüyorsa art niyetlidir. O zamanki başkanın 'Bu kulüp batmış.' söylemlerinden, geçen sene kurduğumuz takıma ulaşmışsak bu çok büyük bir başarıdır. Ama daha yeni başlıyoruz. Benim ağzımdan 'şöyle yaptık böyle yaptık' duymadınız, inşallah duymayacaksınız. Fenerbahçe başkanıysanız bunları yapma zaruretindesinizdir. Bilerek isteyerek hiçbir zaman yanlış yapmadık." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'yi Avrupa'nın finansal olarak en kötü durumdaki kulüpleri arasındayken devraldıklarını vurgulayan Koç, şunları aktardı:

"Dünyada pandemi oldu, Türkiye'de ekonomi altüst oldu, kur 5'ten 35'e geldi. 6 yılda 100 milyon dolar yayın ihalesi kaybımız var. Kontrolümüz dışındaki olaylara rağmen biz bugünlere geldik. Allah bir daha göstermesin. Kendi ağzıyla 'kulüp batmış' diyenler, kulübü bu duruma getirdiler. Teşekkür edeceklerine devamlı belden aşağı vuruyorlar. Bazı gerçekleri suratlarına söyleyecektim ama orası bomboş. İçim acıdı ayrılış şekli nedeniyle. Burada yoksunuz ama Sayın Başkan çok geç değil. Şu an saat 5'e geliyor, akşam istediğiniz yerde çıkalım televizyona. Burada hakkınızın yendiğini savunabilirsiniz, kameralarda kayıtlar mevcut. Fırsat bu fırsat konuşmanızı yapamadınız, istiyorsanız akşam son kez çağrıyı yapıyorum, bu çağrı son kez istediğiniz yerde akşam buluşalım söyleyemediklerinizi söyleyin, ben de söyleyemediklerimi yüzüne bakıp söylemek istiyorum."

"Bu kulüpten alacak bir kuruş param yoktur"

Ali Koç, kulüpten alacağının olmadığını yineledi.

Kulübün 2014'ten önceki finansal kayıtlarının net şekilde tutulmadığını dile getiren Koç, "Demekten utanıyorum, kendi içimde mahcubiyet hissediyorum ama söyleyeceğim. Benim bu kulüpten alacak bir kuruş param yoktur. İnsanlara çamur atarken kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmamalıyım demeniz gerekiyor. Ben kendime yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi size yapmadım. Sayın Aziz Yıldırım, hiç çekinmeden ben 150 milyon avro vermemişsem, beni mahkemeye verecekmiş. Hodri meydan diyorum." şeklinde görüş belirtti.

Finansal manevra alanlarının genişlediğini ve gidecek çok yollarının olduğunu anlatan Koç, "Biz olağanüstü şartlarda gemiyi yüzdürmeye devam ettik. Futbol dışında şampiyonluklar madalyalar mevcut. Futbolu da rayına soktuğumuz zaman başarılar peş peşe gelecektir. Siz ilk 6 seneden sonra açıldınız, aramızda sizin ilk 6 senenize göre 1 kupa fark var. Bütün kaynaklarımızı hocaya ayırmadık. Acun Ilıcalı nasıl takım kurmak istediğimizi net şekilde söyledi. Ben onun kadar açık sözlü değilim. Ben iş olduktan sonra söylemeyi tercih ediyorum. Dediği gibi çok iyi bir takımı, çok daha iyi bir seviyeye getirmek istiyoruz. Öyle bir takım kuracağız ki size şampiyonluk sözü vermeyi bile gerektirmeyecek. Mourinho'nun bizi tercih etmesi Fenerbahçe'yi taşımak istediğimiz seviyenin müjdeleyicisidir. Siz pazarlık etmediniz Mourinho ile. Gerçekçi yaklaşanlar işi bu noktaya getirdiği zaman 'usulsüz' dediniz. Nereden nereye Sayın Yıldırım." değerlendirmesinde bulundu.

Göreve geldiklerinde tüm gelirlerin temlikli olduğunu belirten Koç, "Bir çivi bile çakmadılar' diyorsunuz, çivi çakacak alan mı bıraktınız. Bütün gelirlerimiz temlikliydi. Obradovic'le yaptığımız ilk toplantıda yeni sezonun planlamasını yaparken 'Tek bir isteğim var senden.' dedi. Ben de transfer isteyecek sandım. 'Avrupa Ligi'nin parasını ödeyelim.' dedi. Dörtlü Final biletlerinin parasını vermemişiz, o noktadaydı Fenerbahçe." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe çok büyük bir camia"

Fenerbahçe'nin çok büyük bir camia olduğunu vurgulayan Ali Koç, Galatasaray'ın şampiyonluğunun çok fazla konuşulmadığına dikkati çekerek "Haksız şampiyonluk kazanan rakibimizin şampiyonluğu 48 saat ya konuşuldu ya konuşulmadı. İşte Jose Mourinho etkisi ve Fenerbahçe farkı budur. Hedef çok basit. Bu camianın bunu gerçekleştirecek her türlü malzemesi de var. Bu şekilde sadece ülkemizde değil dünyada bilinen, Fenerbahçeli olmayanların bile maçlarına ilgi gösterdiği, UEFA kura çekimlerinde rakipler tarafından tercih edilmeyen, uluslararası haber değeri olan bir Fenerbahçe yaratmak istiyoruz. Sadece güvenmenizi istiyoruz. Güvenmemeniz için de çok sebep olabilir, bunun için de çok mahcubuz. Ama bu öyle bir mahcubiyet ki, 3 sene sonraki hayallerimi de ateşleyen mahcubiyet. Size 'İyi ki Ali başkanla devam ettik.' dedirteceğim. Sayın Aziz Yıldırım'ı destekleyen, kararsız olup kimseyi desteklemeyen herkese borcum var." açıklamasını yaptı.

Yeniden aday olma süreciyle ilgili de açıklamada bulunan Koç, şöyle konuştu:

"Pek çok konuşmacının, Erol Bilecik Bey'in, bir nebze de benim konuşmamın başında anlattığım, kulübümüzü bu duruma getiren zihniyetten, köhne yönetim anlayışından, kendi malı gibi yöneten insanlardan kurtarmak için, o zihniyetin tekrar dönmemesi için yeniden aday oldum. Ne kadar haklı olduğumu makyaj düşünce son 1 haftada söylenenlerden görüyorsunuz. Çocukları soran, keyifli, şakacı imaj çabuk gitti, eski hatırladığımız kızgın, sabırsız, tehdirkar, vicdansız kişilik geri geldi. Bir kere teşekkür etmediniz, kutlamadınız. 6 senede hiçbir şey mi yoktu kulübün yanında duracağınız. Bırakın kutlamayı Trabzon'da bizi suçladınız. 3 Temmuz'da yaşananların ardından bana 'Kaçtı' dedirttiniz, hem de şu andaki Yüksek Divan Kurulu Başkanına dedirttiniz. Ben kaçmadım. Kapı kapı gezdim, 650 bin imza topladım. Ya siz ne yaptınız başkan değilken. Fenerbahçe'nin mağlubiyetlerinin ardından lokantalarda vur patlasın, çal oynasın fotoğraflar vermekten başka ne yaptınız."

"Benim 'Başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar.' sözlerim bir isyandı"

20 yıldır Fenerbahçe'nin bir yapı tarafından hedefe koyulduğunu, bu mücadelenin yarıda kalmaması için aday olduğunu dile getiren Koç, "Biz isyan bayrağını çektikten sonra Türk futbolunda bahis operasyonu başladı, yabancı VAR hakemleri geldi, saha hakemleri yabancı olacaktı talihsiz yumruk olayından sonra cesaret edemediler. Bir arkadaşımız Büyükekşi için 'Yerli yerinde duruyor.' dedi ama sonrasında seçim çağrısı yaptılar. Bu işi Avrupa boyutuna taşıdığımız zaman bakın taşlar nasıl yerinden oynayacak. Belki de 20 sene sonra ilk kez çok adaylı bir TFF seçimine gidiyoruz. Fenerbahçe 20 yıldır saldırı yaşıyor. Fenerbahçe'nin bir duruşu var, ipi kimseye bağlı değil. Fenerbahçe bu Cumhuriyet'in bütün ilkelerini damarlarında yaşamaktadır, ne bir kupa ne de başka bir şey için taviz vermemektedir. Tarihte böyle geldi, böyle gidecek. Benim 'Başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar.' sözlerim bir isyandı, bir teslimiyet değildi. Olsaydı bu takım son derbiyi alamazdı, rakibin bu kadar ittirilmesine rağmen şansını son haftaya taşıyamazdı." açıklamasını yaptı.

Başkan adayı Aziz Yıldırım'ın genel kurulu terk etmesiyle ilgili olarak da konuşan Koç, şunları söyledi:

"Bu sabah bir tatsızlık yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Bu bir strateji midir, bir mağduriyet midir bilmiyorum. Bir arkadaşın 'Ben Bodrum'a gidiyorum.' dediğini görmüşler. İnsanlar arıyor 'Benim gelmeme gerek yok.' diyor. Aman diyeyim, yarın buraya 25-30 bin kişinin gelmesi lazım. Biz kazanacağız. Kazanan da kaybeden de birbirini kucaklayacak. Pazartesi sabahı bu yolculuğa hep beraber çıkacağız. Bu çağrıyı Sayın Aziz Yıldırım'a da yapmak istiyorum. Babam 'Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur.' demişti. Rahmetli büyükbabamın naaşı çalınmıştı, 8 ay bulamamıştık. Sonra aynı kabristanda bulundu. Allah kimseye yaşatmasın. Kabristandan çıkarken bir aile ferdine basın mensubu 'Affeder misiniz?' dedi. Aile mensubu da 'Nasıl bunu sorarsınız?' diye tepki gösterdi. Sonra aynı adam babama aynı soruyu sordu, babam da 'Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur.' dedi. Hele söz konusu Fenerbahçe menfaatlerinde birleşmekse kesinlikle yoktur. Sayın Başkan niye bunu söyledim, bugün burada yaşananlar sebebiyle üzgünüm. Fenerbahçe'ye büyük emekler verdiniz, uğruna hapis yattınız, maddi manevi fedakarlık yaptınız. Ama insan değişir, bir tek aptallar ve ölüler değişmez. Siz de değiştiniz, garip değiştiniz. Sizin bu kulübe olan aidiyetinizin temelden sarsıldığını görmek benim için içler acısı bir durumdur. Geçmişte çok büyük fedakarlıklar yapan siz bugün Fenerbahçe'yi sevmiyorsunuz, kendinizi Fenerbahçe'den daha çok seviyorsunuz. Türkiye'nin en büyük kulübü, Türk sporunun gururu Fenerbahçe'yi kişisel sebeplerinizden dolayı sevmiyorsunuz. Siz sadece Fenerbahçe'de başkan olmayı ya da sizin başkanı olduğunuz Fenerbahçe'yi seviyorsunuz. Siz benden nefret ediyorsunuz, ben etmiyorum. Esas olan şey, sizin Ali Koç nefretiniz Fenerbahçe sevginizin önüne geçmiş durumda. Bu çok acı bir durum. Ben Fenerbahçe'yi çok seviyorum, emek veriyorum, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama benim niyetimi sorgulayamazsınız."

"Mütemadiyen 'Sahadan çekildiler' diye laf ediyorsunuz, siz bugün seçim sahasından çekilmediniz mi?"

Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın genel kurulu terk etmeden önce sahneye 25 kişiyle geldiğine dikkati çekerek "Burayı işgal etmenize gerek yoktu. Sayın Başkan 'Ali Koç kavga edelim dedi' diyorsunuz. Öyle bir şey olmadı. Geldiniz elimi sıkıp 'hayırlı olsun' dediniz. Sonra 'Kavga çıkacak.' dediniz. Ben de 'Kavga çıkacaksa, çıkacaktır.' dedim. Neden bunu söyledim. Siz 'Genel kurula gelirim ama kendi emniyetlerini sağlayabilirler mi? Konuşursam neler olacaklarının farkında değiller?' dediniz. Biz kavga falan etmek istemiyoruz, burada insanları korkmakla suçluyorsunuz. Siz kongreye gelirseniz biz niye kendimizi korumak durumunda kalalım? Asıl sizin ağzınızdan çıkan lafa dikkat etmenizi istiyorum. Divan başkanlık seçiminde hepimizi zan altında bırakıyorsunuz, 'Çift kol el kaldırdılar, kaçak girenler vardı' diyorsunuz. Güya haksızlığa uğradığınız böyle önemli bir seçimde kendi haklarınızı savunmadan kaçıp gidiyorsunuz. Mütemadiyen 'Sahadan çekildiler' diye laf ediyorsunuz, siz bugün seçim sahasından çekilmediniz mi?" diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında "Kulübün sahibi sanıyor." söylemine atıfta bulunan Ali Koç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kendini kulübün sahibi sanmak ne demek biliyor musunuz? Kulübün kaynaklarını kendi özel ihtiyaçlarınız için kullanıp, sonra tekrar kulübün kasasına koymak, aradaki sürenin faizini vermemek. Ya da bir yöneticinizin yaptığı gibi futbolcularımıza yaptığımız ödemeleri 2 çekte toparlayıp, çekin arkasına imza atıp, futbolculara da ileri tarihli kişisel çek verip, o tarih gelince bir daha ileri tarihli çek vermek. Futbolculara bunu sorduğumuzda 'Finansal Fair Play için yaptık.' diyorlar. Kulübün sahibiyseniz 1700 kombineyi bedelsiz taraftar grubuna verebilirsiniz. Sonra siz 'Ali Koç kendisini Fenerbahçe'den daha büyük görüyor.' diyorsunuz. Siz kendinizi kulübün sahibi gibi görüyorsunuz. Bunların hiçbirisi bizim yönetim anlayışımızla bağdaşmaz. Onun için bu zihniyetin dönmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir tane teknoloji şirketinden para alıyoruz. 8 milyon 600 bin dolar avans alıyoruz, 100 gün sonra bunu 9 milyon 600 bin dolar olarak cezai şartlar altında geri ödüyoruz. Neden böyle bir para alıyoruz, neden böyle bir faiz ödüyoruz çözemiyoruz. Daha da detaya girmiyorum. Ama bizim hakkımızda konuşurken attığınız iftiralar, aşağılamalar, alay etmeler, sizin de ayağınızı yere basıp dengenizi bulmanız lazım Sayın Aziz Yıldırım."

Son 6 yılda yaşanan her şeyi unutmaya hazır olduğunun da altını çizen Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siz bende ne suç görüyorsanız her şeyi affedin, bizden bunu bekleyen taraftarların istediğini yapalım. Güç birliği yapalım, bu camianın hak ettiği yere gelmesinde sizin de tuzunuz olsun. Ve size söz veriyorum, geçmişten kalan hiçbir konuya bir daha girmeyeceğim. Siz hazırsanız ben yepyeni bir sayfa açmaya hazırım. Camianın buna ihtiyacı var. Ne Aziz Yıldırım, ne Ali Koç, 20 senedir kanser virüsü gibi yerleşmiş anti Fenerbahçe lobisiyle tek başlarına mücadele edemez. 26 sene buraya başkanlık yapmış 2 kişi birbiriyle bu durumda olunca camia da kökünden ayrışır. Ben bunun için her şeyi yapmaya, yutmaya, sineye çekmeye razıyım. Yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın. Çünkü bu camia birbiriyle uğraşmaktan çok yorgun düştü, bundan hep rakipler faydalandı. Şimdi sen, ben için değil Fenerbahçe için birleşme zamanı. Yaşa Fenerbahçe. Pazartesi günü yepyeni bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz, hazırlanın."

Yönetim ve Denetleme Kurullarının raporları okundu

Genel kurulda, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nu okumak üzere başkan vekili Erol Bilecik kürsüye geldi.

Bilecik, 1 Ocak 2023-31 Mayıs 2023 ve 1 Haziran 2023-29 Şubat 2024 mali dönemlerine ilişkin yönetim kurulu raporunu okudu.

Denetleme Kurulu raporunu okumak için ise kurul üyesi Mehmet Vodina kürsüye çıktı.

Vodina, 1 Ocak 2023-31 Mayıs 2023 ve 1 Haziran 2023-29 Şubat 2024 mali dönemlerine ilişkin denetim kurulu raporunu sundu.

Sarı-lacivertlilerin Mayıs 2018'de 612 milyon avro olan borcunun, Şubat 2024'te 307 milyon avroya indiği açıklandı.

Yönetim ve Denetleme Kurullarının raporları 2 dönem için ayrı ayrı oylamaya sunularak ibra edildi.

Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin 1 Haziran 2024-31 Mayıs 2025 yılı bütçesi de kabul edildi.

Listeler

Mevcut başkan Ali Koç'un yönetim kurulu aday listesinde şu isimler yer alıyor:

Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya, Selma Rodopman.

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu aday listesinde ise şu isimler bulunuyor:

Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim, Tuna Akın.

Oy pusulaların rengi belli oldu

Başkan adayları Koç ve Yıldırım'ın yarın yapılacak seçimde, oy pusulalarının rengi belirlendi.

Ali Koç'un oy pusularının rengi sarı, Aziz Yıldırım'ın ise beyaz oldu.

Sarı-lacivertlilerin kongresinin ilk günü sona erdi. Kongrede başkanlık seçimi yarın toplam 47 sandıkta gerçekleştirilecek. Oy kullanma işlemi saat 10.00'da başlayacak ve 17.00'de sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ