USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

FED, Bej Kitap raporunu yayımladı

Fed, ülke ekonomisinin

FED, Bej Kitap raporunu yayımladı
08-09-2016 04:37
Google News

WASHINGTON

ABD Merkez Bankası Fed, ABD özel sektörünün nabzını tutan araştırma raporu Bej Kitap ın Eylül 2016 sayısını yayımladı.

Bankanın 12 bölgesel şubesinden gelen verilerle hazırlanan rapora göre, ülke genelindeki ekonomik faaliyetler temmuz- ağustos döneminde sınırlı ölçüde arttı.

Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 70 ini oluşturan tüketici harcamalarının geçen ay yayımlanan rapordan bu yana değişim göstermediği belirtilen raporda, finans dışı hizmet ve gayrimenkul sektörlerinin ise genişlediği kaydedildi.

Bej Kitap kapsamında yapılan ankete katılan ABD deki iş yerlerinin geneli, sınırlı büyümenin sürmesini beklerken bazı firmaların 8 Kasım da yapılacak başkanlık seçimlerinin ekonomik faaliyetleri olumsuz etkileyebileceğinden endişelendiği de rapora yansıdı.

Raporda, başkanlık seçimlerinin yarattığı belirsizliğin özel sektörü olumsuz etkileyebileceğine işaret edildi.

Konut satışlarının düşmesi bekleniyor

Raporda, Dallas, Cleveland ve Boston daki bazı firmaların seçimlerin yarattığı belirsizlik dolayısıyla tedbirli davranmaya çalıştığı ifade edilirken, özellikle emlakçıların konut satışları ve inşaat faaliyetlerinin düşmesini beklediği de aktarıldı.

Öte yandan, istihdam piyasasının gücünü koruduğu ve ücretlerin özellikle vasıflı işçiler için olmak üzere ülke genelinde yükseldiği kaydedilen raporda, genel fiyat artışının ise sınırlı kaldığına dikkat çekildi. Rapora göre, ülkenin sanayi faaliyetleri bölgelerin çoğunda iyileşirken, tarım sektörü ise karışık sinyaller vermeye devam etti.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ