USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

FBI Apple’dan ne istiyor ?

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), teknoloji devi Apple’dan terör saldırısı zanlılarının telefonlarına erişilmesi için iPhone yazılımına arka kapı açın talebinde bulunmuş şirke ise ’Hayır’ cevabını vermişti. Bu cevabın ardından...

FBI Apple’dan ne istiyor ?
22-02-2016 17:12
Google News
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), teknoloji devi Apple’dan terör saldırısı zanlılarının telefonlarına erişilmesi için iPhone yazılımına arka kapı açın talebinde bulunmuş şirke ise ’Hayır’ cevabını vermişti. Bu cevabın ardından tartışmalar sürüyor.
Aralık 2015’te California eyaletinin San Bernardino bölgesinde gerçekleşen ve FBI’ın ’terör saldırısı’ olarak soruşturduğu olayda FBI yetkilileri, saldırganlardan Syed Rizwan Farook’un telefonundaki bilgilere erişmeye çalışıyor.Ancak Apple iPhone 5c model telefonun güvenliğini aşamayan FBI, şirketten yeni bir yazılım güncellemesi hazırlayarak telefonların PIN kodunun kolayca aşılabilmesini sağlamalarını talep etmesinin ardından işler iyice karıştı. Dünya FBI ve Apple’ı karşı karşıya getiren bu olayın sonucunu merak etse de Apple CEO’su yaptığı açıklamada kararının arkasında olduğunu destekler nitelikte.

İŞTE TIM COOK’UN AÇIKLAMASI
FBI’ın talebi üzerine Apple’ın CEO’su Tim Cook, tüm müşterilerine hitaben ve FBI’ya gönderme yapan bir açıklama yaptı.
Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamada, "Akıllı telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bu telefonlardaki şahsi bilgilerin hackerlardan ve hırsızlardan korunması hayati önem taşıyor. Müşterilerimiz bizden şahsi bilgilerinin korunması için azami titizliği göstermemizi bekliyorlar. Biz de veri güvenliğine büyük önem veriyoruz" deniliyor.
FBI’ın talebinin San Bernardino soruşturmasından çok daha büyük sonuçlar doğurabileceğini belirten Apple CEO’su "Kimileri sadece tek bir telefon için arka kapı açılmasının olayı çözeceğini söyleyebilir. Ancak böyle bir arka kapı bir kez açılırsa aynı teknik her yerde kullanılabilir. Bunu bir maymuncuk anahtarına benzetebilirsiniz: Birden fazla kapıyı açabilen, tek bir anahtar" diyerek FBI’ya neden "Hayır" dediklerini böylece açıklamış oldu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ