USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fazla güneşlenenler dikkat

Dengesiz tek yönlü beslenme, uykusuzluk, stres, alerjik hastalıklar ve fazla güneşlenmenin cilt morluklarını arttıran faktörler arasında olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Göz çevresinde zengin bir damarsal ağ yapısı vardır.

Fazla güneşlenenler dikkat
13-06-2016 15:27
Google News

Daha yaşlı ve yorgun görünmemize genetik faktörler, göz altı yağ yastıkçıları, hormonal ve metabolik düzensizlikler ve alerjik faktörlerin sebep olduğunu söyleyen Dr.Ata Nejat Ertek, “Aşırı tuz tüketiminden kaçınmak ve yeterli su tüketmek bu noktada oldukça önemlidir. 

Ayrıca bu sorunun muhtemel (böbrek, tiroid, allerji) tıbbi nedenler ve kullanılan kozmetikler açısından araştırılması gerekir. Gözyaşı kanallarını tıkayabilen uygun olmayan kozmetik ürünlerin kullanımı şişkinliğin artmasına neden olabilir. Kafein içeren göz kremlerinin torbalanma belirtilerinde azalma yarattığı bildirilmektedir. Çünkü kafein kan dolaşımını uyaran, yapılandıran ve kılcal damarlardan sıvı akışını kontrol eden güçlü bir antioksidandır. Ürün seçimi ve ayrıntı için mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurulması gerekir” diye konuştu.

Göz altı derisinin vücudun en ince ve zayıf derisi olduğunu ve bunun için de bu bölgedeki kılcal damarlarında o derece fazla görünür hale geldiğini kaydeden Dr.Ata Nejat Ertek, “Göz altı morluklarının ilk nedeni genetik faktörlerdir. Fakat dengesiz tek yönlü beslenme, uykusuzluk, stres, alerjik hastalıklar, fazla güneşlenme cilt morluklarını arttıran faktörlerin arasındadır. Tedavide eğer varsa altta yatan hastalıkların tedavisi uygun olur. 

Soğuk kompres uygulanması, uyku düzeninin sağlanması ve yatarken ekstra bir yastık kullanılması göz altı toplar damarlarındaki dolgunluğu azaltarak kısmen etkili olabilmektedir. Lokal etkili kremlerden C,E ve K vitamini içeren kremler, Retinol ve Glikolik Asit içeren ürünlerden faydalanmak uygun bir yaklaşımdır. Son yıllarda gelişen teknoloji ile QSWİTCHED Nd-yag,co2 ve Erbiyum -yag Lazerler, Fraksiyonel lazer ve pulse diod gibi lazerler tek başına veya kombine olarak kullanılmaktadır” diye konuştu. 

 Gece kreminin cilt sağlığı için önemli olduğunu ifade eden Dr.Ata Nejat Ertek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü gece deriden su kaybı en yüksek düzeyde gerçekleşir. Ayrıca deri hücrelerinin yenilenme ve onarım işlevi gece uyku sırasında olur. Bu sebeple gün boyu biriken toksik maddelerin arındırılması ve yeni sağlıklı deri hücrelerin oluşabilmesi için en uygun zaman dilimi gecedir. Gece kremleri uzun bir zaman deride kaldıkları için yüzeydeki nem kaybının daha etkin bir şekilde önlerler ayrıca ciltteki kuruluk ve çevresel hasarların neden olduğu hasar gece kremleriyle daha başarılı giderilir. 

Şeker cildin düşmanları arasında olan bir besindir. Cildin daha parlak ve sağlıklı bir yapıda olması için kandaki şeker miktarının sürekli kontrol altında tutulmasına özen gösterilmelidir. Şeker bağışıklık sistemini zayıflatırken bakterilere karşı savaşan antikorların üretimini baskılayabilir. Zayıflayan bağışıklık sistemi ciltte lekeler, sivilce ve aknelere yol açabilir. Yine şekerli içeceklerde cildin kurumasına neden olabilir. 

Bu nedenle cildin sıvı ihtiyacını su ile karşılamak en doğru seçenek olacaktır. Yani basit şeker olarak adlandırdığımız pek çok şeker ve şekerleme türü aslında vücudumuzun olduğu kadar cildimizin de düşmanıdır. Özellikle cilt üzerinde elastin ve kolejen liflere zarar vererek kırışıklara neden olabiliyor. Sağlıklı bir cilt için şekeri hayatımızdan tamamen çıkarmak gerekiyor.”

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ