USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fas'ta sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'deki meslektaşlarını hedef almasını protesto etti

Fas'ta sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze Şeridi'nde meslektaşlarını hedef almasını protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Fas'ta sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'deki meslektaşlarını hedef almasını protesto etti
22-09-2024 22:58
Google News
Rabat

Filistin Doktorları Koordinasyonunun çağrısı üzerine onlarca doktor, eczacı ve sağlıkçı, başkent Rabat'taki Meclis binası önünde toplandı.

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de son 24 saatte 40 kişi öldüKaradağ'da Filistin'e destek gösterisi düzenlendiFilistin topraklarını gasbeden İsrailliler Ramallah'ın Um Safa köyündeki işgali genişletiyorİsrail askerleri baskın düzenlediği Batı Şeria'daki Al Jazeera ofisini kapattıAksa Şehitleri Hastanesi, birkaç gün içinde hizmet dışı kalacağı konusunda uyardıİsrail’in Gazze’nin çeşitli noktalarındaki saldırılarında 43 Filistinli öldüAlman polisinin Filistin gösterisinde 10 yaşındaki çocuğu gözaltına alması tepki çekti

Beyaz önlüklerini giyen göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra "Bağımsız, boyun eğmeyen Filistin" ve "Gazze'deki savaşı durdurun, soykırımı durdurun" yazılı dövizler taşıdı.

"Gazze canımız sana feda, Gazze kalbimiz seninle", "Fas halkı Aksa Tufanı'nın yanında" ve "Gazze izzetin sembolü" şeklinde sloganlar atan göstericiler, Gazze'deki sağlık çalışanları ile doktorların savaş ortamında görevlerini yerine getirmek için yaptıkları fedakarlıkları övdü.

Göstericiler, İsrail'in sağlık çalışanları, ilk yardım görevlileri ve sağlık kurumlarını hedef alarak Filistinlileri sağlık hizmetinden mahrum bırakmasına tepki gösterdi.

Filistin Doktorları Koordinasyonu Başkanı Ahmed Belhus, gösteriyi, Batı Şeria, Gazze ve tüm Filistin topraklarındaki Filistinlilere destek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Belhus, 120 doktor, hemşire ve eczacının Gazze'ye gitmeye hazır olduğunu sadece bunun için bir fırsat doğmasını beklediklerini kaydetti.

Gösteriye katılan eczacı Emel Beray, Gazze'de sağlık çalışanlarının zor şartlarda görevlerini sürdürdüğünü söyledi. Beray, Filistinlilere yardım edilmesi gerektiğini vurgulandı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 885 sağlık personeli ve 83 sivil savunma görevlisi hayatını kaybetti, 162 sağlık kuruluşu hedef alındı, 80 sağlık merkezi ile 34 hastane hizmet dışı kaldı, 131 ambulans da kullanılamaz hale geldi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ