USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Faslı aile, karavanla dünya turunda

Karavanla dünya turuna çıkan Faslı Osmani ailesi, Güney Amerika etabının ardından şimdi de Asya yolculuğuna hazırlanıyor. - Anadolu Ajansı

Faslı aile, karavanla dünya turunda
03-11-2016 18:18
Google News

KAZABLANKA - Mehmet Akif Turan

Enver ve Melike Osmani çifti, çocukları Meisa, Mehdi ve Maya'yla 2013'te karavanla dünya turuna başladı. Osmani çifti, bugün yaşları 10, 11 ve 12 olan çocuklarıyla şimdiye kadar 11 ülkeyi gezdi.

Fas Dışişleri Bakanlığı'nın vize konusunda yardımcı olduğu aile, ziyaret ettikleri ülkelerde yerel halkla bir araya gelerek, ülkelerinin tanıtımına da katkı sağlıyor. Gezilerinin Güney Amerika turunu tamamlayan Osmani ailesi, 2016 yılı sonuna kadar Fas'ta karavanlarıyla tanıtım gezilerine devam edecek. Aile, gelecek yıl da Avrupa üzerinden Rusya'ya geçerek Asya turuna başlamayı planlıyor.

"Birbirimizden farkımız olmadığını gördük"

Uluslararası bir firmada üst düzey yöneticilik yaparken kariyerini bıraktığını söyleyen baba Osmani, "Hayatın rutin akışından sıkıldığımız bir dönemde, 'Çocukluğumuzdan bu yana hayalini kurduğumuz dünya turuna neden şimdi çıkmıyoruz?' diyerek üç yıl önce bu serüvene atıldık." ifadelerini kullandı.

Yolculukta birçok zorluk yaşadıklarını fakat hiç yılmadıklarını vurgulayan Enver Osmani, şöyle devam etti:

"Kendi fikirlerimizi diğer insanlara aktarırken onların da yaşam tarzlarını ve kültürlerini öğreniyoruz. Ziyaret ettiğimiz her ülkede bütün ön yargıları kırarak aslında birbirimizden farkımız olmadığını gördük."

Müslüman olduklarını öğrenen halk "El Turco" diye seslendi

Güney Amerika gezisinde Müslüman olduklarını öğrenen yerel halkın kendilerine "El Turco" diye seslendiğini aktaran Enver Bey, bu vesileyle Güney Amerika'da Türklerin Müslümanlıkla özdeşleştirildiğini öğrendiklerini belirtti.

Seyahatler nedeniyle okuldan uzak kalan çocuklarına kendilerinin öğretmenlik yaptığını kaydeden anne Osmani, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocuklarımızla yolculuğun elbette birçok zorluğu var. Bununla beraber kendileri şu an bir dünya okulunda ve dünya vatandaşı olma yolunda ilerliyorlar. Ayrıca uzaktan eğitim yöntemiyle İspanya merkezli bir okuldan internet üzerinden eğitimlerine devam ediyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ